image
Sursa foto: Profimedia

Recordul deținut de Maguire este în pericol! Un star din Serie A ar putea deveni cel mai scump fundaș din lume

Matthijs De Ligt ar putea deveni cel mai scump fundaș din lume. Chelsea vrea să plătească clauza fotbalistului celor de la Juventus și să îl aducă pe Stamford Bridge în următoarea perioadă de transferuri.

Thomas Tuchel a vrut să își întărească linia defensivă în această vară. Chelsea a vrut să îl transfere pe Jules Kounde, jucătorul de la Sevilla, dar mutarea nu s-a concretizat pentru că spaniolii au refuzat oferta de 50 de milioane de euro.

Cu toate acestea, câștigătoarea trofeului Champions League nu a renunțat la ambiția de a-și fortifica defensiva și și-a îndreptat atenția spre starul lui Juventus, Matthijs De Ligt.

De Ligt are o clauză de reziliere imensă, de 152 de milioane de euro, dar echipa lui Roman Abramovich este dispusă să plătească acest preț. În același timp, londonezii nu au abandonat nici intenția de a-l transfera pe Kounde și se gândesc și la alte opțiuni precum Marquinhos (PSG) sau Niklas Sule (Bayern Munchen).

Astfel, Matthijs De Ligt, cel care a jucat în echipa Olandei la EURO 2020, l-ar putea depăși în clasament pe Harry Maguire și ar putea deveni cel mai scump fundaș din lume.

Jucătorul celor de la Manchester United este cel mai scump fundaș al lumii. În 2019, ”diavolii” au plătit 87.1 milioane de euro celor de la Leicester City. Al doilea clasat este starul lui Liverpool, Virgil van Dijk, pentru care ”cormoranii” au plătit 84.5 milioane de euro celor de la Southampton.

Podiumul este completat de Lucas Hernandez. Bayern Munchen a plătit pentru fostul jucător de la Atletico Madrid 80 de milioane de euro.

Matthijs De Ligt face și el parte deja din primii zece cei mai scumpi fundași din lume, însă, deocamdată, doar pe locul patru. Juventus a plătit 75 de milioane celor de la Ajax, la care s-au mai adăugat alte zece milioane din bonusuri.

"De Ligt ar putea pleca de la Juve la finalul acestui sezon. Așa funcționează piața, sunt multe cluburi interesate să-l transfere", a spus Mino Raiola.

Declarația agentului nu i-a picat deloc bine lui Massimiliano Allegri. Antrenorul "Bătrânei Doamne" s-a enervat și a declarat că olandezul nu va pleca de la Juventus.

De Ligt nu e mulțumit de numărul minutelor jucate, însă cu toate acestea, Allegri spune că fotbalistul nu se mișcă de la Juve.

"Există un traseu standard pentru toată lumea, jucători și antrenor. De Ligt este un jucător tânăr, de calitate, dar încă trebuie sî se îmbunătățească și va rămâne la Juventus mulți ani, indiferent cât de multe meciuri va juca.

De Ligt are 22 de ani, este un jucător excelent. A ajuns la Juventus de la Ajax când avea doar 20 de ani. După ce a ajuns aici, cineva a scris: 'e un viitor Balon de Aur'.

Oameni buni, e nevoie de calm! Avea 20 de ani, dar tricoul lui Juve era unul greu. Chiellini probabil nu era atât de bun ca De Ligt la vârsta lui, dar la 27-28 de ani, a devenit un jucător mare. E nevoie de timp", a spus Allegri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: