(foto) Au închis ușa teatrelor doar pe facebook: Gafa Guvernului care i-a băgat în sperieți pe artiști

Covid totuși nu ne lasă fără teatre și cinematografe. Dacă ieri, potrivit deciziei publicate pe pagina Guvernului, activitatea acestora urma să fie sistată pentru localitățile în prag de cod roșu de alertă Covid, astăzi deja nu mai este valabilă decizia. Imaginea publicată pe pagina oficială a Executivului a fost editată, însă fără a anunța public despre modificările făcute.

Foto: UNIMEDIA

Versiunea veche:

Versiunea nouă:

Astfel, potrivit ultimei decizii, teatrele, cinematografele și sălile de concert se vor desfășura în următoarele condiții:

- la capacitate de 50% din numărul de locuri existente în interior pentru activitățile din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, în spații închise și deschise, cu obligația ca toți vizitatorii/clienții să prezinte certificatul Covid-19.

La fel, se sistează activitățile în incinta cluburilor de noapte, dar și evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte și festivaluri.

CNESP a decis ieri intituirea pragurilor de alertă, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, toate localitățile din țară urmează a fi repartizate pe coduri verzi, galbene, portocalii și roșii, în dependență de incidența de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori.

Măsurile de sănătate publică pentru gestionarea pandemiei Covid-19 vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare în fiecare localitate în parte. Autoritățile au făcut publice regulile pentru fiecare grad de alertă în parte: verde, galben, portocaliu și roșu.

Totodată, Certificatul Covid-19 urmează să devină obligatoriu pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova.

Comisia a mai decis că elevii vor rămâne să învețe în școli, cu prezența fizică, indiferent de nivelul de alertă în care se va afla localitatea unde aceștia își fac studiile, iar studenții vor învăța în regim online.

De asemenea, antreprenorii care organizează evenimente vor putea decide singuri cum doresc să o facă, având posibilitatea de a cere sau nu certificatul Covid de la persoanele participante la evenimentele respective. Regula va fi valabilă pentru localitățile unde numărul de cazuri este ușor crescut, adică se află în Cod Galben.CNESP a aprobat și regulile cu privirea la activitatea în domeniul HoReCA


Pub