Vânătoare doar pe hârtie: În plin sezon, 15 mii de vânători stau cu armele în cui, pentru că Guvernul întârzie cu o decizie

Vânătorii moldoveni nu pot ieși la vânătoare, deşi sezonul este în toi. Este vroba despre 15 mii de persoane care așteaptă ca Guvernul să adopte cadrul regulatoriu pentru implementarea noii Legi a vânătorii și fondului energetic, votată de Parlament încă în 2018.

Foto:

Conform calendarului vânătoresc, de mai bine de o lună vânătorii moldoveni au primit undă verde la vânătoarea mai multor specii de păsări. La modul practic însă nimic nu se întâmplă, pentru că legea nu s-a dus la bun sfârșit și nu există un cadru regulatoriu foarte clar despre condițiile în care se pot desfășura aceste proceduri. 

„Nu știm motivul acestei situații, noi vânătorii achităm cotizațiile regulat, fără întârzieri, însă accesul la vânătoare așa și nu este”, a declarat Oleg Ciocoi, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova la o emisiune de la JurnalTV.

Guvernul încă nu a venit cu vreun comentariu la acest subiect.

Anual, vânătorii investesc în fondul cinegetic, prin achitarea cotizațiilor, în jur de şase milioane de lei. Potrivit preşedintelui ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, banii alocați sunt folosiţi pentru hrana păsărilor şi animalelor sălbatice, confecţionarea cuiburilor şi ascunzişurilor, dar şi pentru repopularea fondului cinegetic. Toate lucrările sunt efectuate de către vânători. 


Pub