(stop cadru) „Vaccinarea - calea spre mâncare”: Cum vor intra deputații în cantina Parlamentului

Deputatul BCS Vasile Bolea își face griji dacă parlamentarii nevaccinați vor avea acces în cantina Legislativului, după ce CNESP a decis ca cetățenii care vor dori să meargă la cafenele și restaurante să prezinte certificatul Covid. De cealaltă parte, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a dat asigurări că vor fi create condiții pentru toți aleșii poporului, inclusiv pentru a se putea vaccina.

Foto: Colaj realitatea

„Noi jos avem cantina Parlamentului, de asemenea la intrare vor cere testul PCR sau dovada că oamenii s-au vaccinat?”, a întebat deputatul BCS Vasile Bolea, în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului.

Răspunsul a venit de la președintele Parlamentului, Igor Grosu. „Eu înțeleg îngrijorarea unor colegi să nu rămână fără mâncare, dar vom crea condiții pentru toți, incusiv vom aduce la intrare un post de vaccinare. Măști, dezinfectant - calea spre mâncare”, a precizat acesta.

Discuțiile au avut loc în contextul examinării Proiectul de lege ce prevede aplicarea, în perioada stării de urgență în sănătate publică, a cotei de impozitare TVA în mărime de 6% la serviciile de cazare la produsele alimentare și sau băuturi cu excepția producției alcoolice începând cu 1 octombrie 2021 pentru agenții economici din sectorul HoReCa.



Pub