Chișinău Arena rămâne cu lăcatul la ușă: Circa 700 de mii de euro, necesari pentru a finaliza complexul. Ce va face Guvernul PAS

Pentru darea în exploatare a Arenei Chișinău mai sunt necesari circa 700.000 de euro pentru amenajarea căilor de acces. Guvernul încă nu a decis ce va face, fiind acum în discuții cu investitorul în vederea modificării unor prevederi ale contractului, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, în cadrul unei emisiuni la JurnalTV. 

Foto:

„Arena trebuie dată în exploatare. Cea mai mare problemă sunt căile de acces. Conform așa numitului proiect de parteneriat public, construcția căilor de acces era pe responsabilitatea Guvernului. În același timp, avem acele 59 de hectare de teren.

Soluția pe care o avem noi la moment este să facem lucrările necesare pentru a da în exploatare acest edificiu și am început deja discuțiile cu antreprenorul să scoatem din contract acele 59 de hectare, să nu mai fie parte ale acestui contract și noi să avem o anexă la contract prin care să garantăm plățile care sunt”, a declarat Spînu.

Pentru a putea fi data în explotare, mai este necesar de efectuat lucrări de amenajare a teritoriului - bordure, trotuare, stația de transport public, indicatoare rutiere; Sistem de ticketare, lucrări suplimentare de lumina infra roșie; Iluminatul stradal; Poziționarea rețelelor de inginerie, (săpături mecanice și manual a tranșeelor traseului de cablu, executarea conductelor din tuburi cu îmbinarea lor cu manșete din polietilenă).

Arena Chișinău a fost ridicată pe o suprafață de 10 hectare. Lucrările de construcție au fost efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Aceasta trebuia să fie inaugurată pe 1 mai 2020, lucru care nu s-a mai întămplat. Data inițială de dare în exploatare a lucrărilor era 14 octombrie 2019, de Hramul orașului Chișinău.


Pub