Parlamentul a redus TVA pentru HoReCa, la inițiativa Partidului „Șor”

Parlamentul a decis astăzi reducerea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA), pentru sectorul HoReCa, de la 12% la 6%, la inițiativa fracțiunii Partidului „Șor”. Cota TVA în mărime de 6% va fi aplicată mai devreme decât a fost preconizat inițial, mai exact, din 1 octombrie, și este valabilă doar pentru perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică.

Foto:

Potrivit proiectului de lege, reducerea cotei de impozitare a TVA, pentru sectorul HoReCa, vine în contextul multiplelor restricții impuse agenților economici din acest domeniu, în ceea ce privește desfășurarea diverselor activități, pierderilor enorme pe care le-au avut de suferit prestatorii de servicii, care s-au reflectat inclusiv în micșorarea salariilor, reducerea locurilor de muncă sau chiar falimentarea afacerilor.

În context, deputații Partidului „Șor”, Marina Tauber și Vadim Fotescu, au concretizat, în plenul legislativului, că legea privind reducerea TVA pentru sectorul HoReCa a fost elaborată de fracțiunea Partidului „Șor” și că sunt gata să voteze pentru ca acesta să fie aplicată mai devreme.

„Vom susține actualul proiect de lege, care prevede reducerea TVA pentru HoReCa, din 1 octombrie. Suntem gata să conlucrăm în continuare pentru susținerea acestui sector”, a menționat deputatul Vadim Fotescu.

La rândul său, deputatul Partidului „Șor”, Marina Tauber, a accentuat că formațiunea din care face parte va susține în ambele lecturi proiectul de lege privind aplicarea reducerii TVA pentru HoReCa, unul dintre cele mai afectate domenii de pandemia de coronavirus.

Legea Partidului „Șor”, care prevede reducerea TVA până la 6%, în sectorul HoReCa, a fost promulgată în luna mai a acestui an și urma să fie aplicată din 21 noiembrie 2021. Deputații majorității parlamentare, însă, au elaborat un alt proiect de lege prin care au propus ca această măsură să intre în vigoare mai devreme, mai exact, din 1 octombrie. Proiectul de lege a fost adoptat cu votul a 86 de deputați, în ambele lecturi.

Autoritățile Republicii Moldova au instituit din nou stare de urgență în sănătate publică la nivel național, din 10 septembrie.


Pub