Alocația lunară de stat pentru veteranii de război și alte categorii ale populației ar putea fi majorată. Câți bani vor primi, după adoptarea legii

Începând cu data de 1 octombrie 2021, cuantumul alocației lunare de stat, pentru unele categorii ale populației, ar putea fi majorat. Un proiect în acest sens a fost aprobat, astăzi, de Parlament în prima lectură.

Foto: UNIMEDIA

Documentul prevede majorarea treptată a cuantumului alocației lunare de stat, stabilit în Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, pentru mai mulți beneficiari.

În această ordine de idei, pentru persoanele cu dizabilități de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial, alocația se va majora cu 550 lei, în funcție de gradul de dizabilitate:

– cu dizabilități severe – de la 1000 la 1550 lei;

– cu dizabilități accentuate – de la 850 la 1400 lei;

– cu dizabilități medii – de la 775 la 1325 lei.

De asemenea, cu 550 lei se va majora și alocația persoanelor cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl.


Pub