Primele rezultate ale perchezițiilor în dosarul „frauda bancară”, de astăzi: Procurorii au ridicat bunuri și au „împărțit" citații

Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat pe parcursul zilei de astăzi, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul „frauda bancară”. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.

Foto: UNIMEDIA

Persoanele vizate au fost citate la Procuratura anticorupție pentru a fi audiate în calitate de bănuit. Acțiunile de urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa pe parcurs despre evoluțiile acestora.

Procuratura Anticorupție a desfășurat, astăzi, acțiuni de urmărire penală în dosarul „frauda bancară”.

Fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi, acuzat în repetate rânduri, inclusiv de președinta Maia Sandu că ar fi beneficiarul direct al unor scheme de corupție aplicate în țara noastră, a venit cu o replică, după o lungă tăcere. Acesta neagă faptul că ar fi fugit din țară, declarând că este la „investigații medicale” în străinătate și acuză partidul de guvernământ că dă indicații procuraturii să deschidă dosare penale pe numele lui Andronache, persecutându-i inclusiv familia.

Președinta Maia Sandu a declarat, în repetate rânduri, că Vladimir Andronachi este „unul dintre beneficiarii schemelor de corupție”, puse în aplicare în țara noastră.

Două companii offshore cu nume similare din paradisul fiscal Belize au încasat un milion de euro din „Miliardul dispărut”. RISE Moldova a aflat că societățile create pe coasta de est a Americii Centrale sunt controlate de Vladimir Andronachi, un deputat de încredere al oligarhului Vlad Plahotniuc.

Aflat la final de mandat, peste câteva zile el va pleca din funcția publică fără să fi declarat conturile bancare deținute în străinătate și relația ascunsă cu firmele opace, scrie RISE.


Pub