Litvinenco susține candidatura lui Grosu la șefia PAS. Când va avea loc Congresul

Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate, planificat pentru luna noiembrie, în cadrul căruia urma să fie ales noul șef al formațiunii, va avea loc până în primăvară, atunci când situația Covid va permite organizarea unui astfel de eveniment. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4. Totodată, a menționat că nu pretinde la șefia formațiunii.

Foto: UNIMEDIA

„Va fi până în primăvara, sperăm că până atunci situația pandemică se va ameliora și vom fi în situația în care să organizăm pe viu și atunci să fie aleasă o nouă conducere cu mandat deplin.

Nu m-am gândit să candidez pentru funcția de șef, dar puțin probabil pentru că eu cred că avem un președinte interimar care a avut rezultate foarte bune și din punctul meu de vedere domnul Grosu ar trebui să devină președinte cu acte în regulă. Doamna Gavriliță dacă candidează va fi interesant, dar nu am auzit să își manifeste interes să candideze”, a declarat ministrul.

Săptămâna trecută, Igor Grosu spunea că cel mai probabil Congresul care urma să aibă loc în luna noiembrie va fi amânat din cauza situației Covid în țară.

Anterior, declara că va candida la șefia partidului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a renunțat la calitatea de membru de partid și la funcția de președinte al formațiunii pe 9 decembrie. Funcția de președinte interimar PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu.


Pub