Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Germania nu va mai plăti…

Germania nu va mai plăti despăgubiri lucrătorilor nevaccinați care sunt obligați să stea în carantină în urma măsurilor impuse de COVID-19

Foto: Reuters

Autoritățile din Germania vor înceta să plătească despăgubiri lucrătorilor nevaccinați care sunt obligați să stea în carantină în urma măsurilor impuse de pandemia de COVID-19. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat miercuri, 23 septembrie, că este nedrept să se ceară contribuabililor să-i subvenționeze pe cei care refuză să fie inoculați, notează Reuters.

Regulile, care vor fi puse în aplicare de guvernele celor 16 state federale ale Germaniei, vor intra în vigoare până cel târziu la 11 octombrie, a precizat ministrul Sănătății din Germania.

Noile reguli ar urma să afecteze persoanele care sunt testate pozitiv la COVID-19 și persoanele care se întorc din călătorii din țările desemnate cu „risc ridicat” pentru COVID-19, cum ar fi: Marea Britanie, Turcia și unele regiuni ale Franței. Călătorii nevaccinați din astfel de țări trebuie să fie plasați în carantină pentru cel puțin cinci zile. Cei care au fost vaccinați sau, s-au recuperat recent, nu sunt obligați să stea în carantină.

„Este vorba despre corectitudine. Cei care se protejează pe ei înșiși și pe ceilalți prin vaccinare pot întreba pe bună dreptate de ce ar trebui să plătim pentru cineva care a ajuns în carantină după o vacanță într-o zonă de risc”, a declarat oficialul german.

Germania are legi dure care reglementează confidențialitatea datelor din cauza istoriei sale de supraveghere a cetățenilor de către statul nazist și comunist, iar angajatorii nu au de obicei dreptul de a solicita personalului informații cu privire la problemele de sănătate.

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie în Germania, dar autoritățile au luat măsuri care te fac din ce în ce mai incomod să nu fii vaccinat. Potrivit Reuters, autoritățile din unele state germane permit reprezentanților companiilor, precum și reprezentanților restaurantelor să aleagă dacă vor admite persoane cu teste negative sau pe cele care au fost vaccinate sau care s-au recuperat recent după infectarea cu COVID-19.