Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ion Ceban a avut o întrevedere cu primarul orașului Kazan

   1726

Primarul General, Ion Ceban, aflat în vizită de lucru în orașul Kazan, unde participă la lucrările Forumului internațional „Kazan Digital Week - 2021", a avut o întrevedere cu primarul orașului-gazdă, Ilsur Metshin.

Dialogul dintre cei 2 edili s-a axat pe ideea cooperării între orașele pe care le reprezintă, pe diverse domenii, inclusiv pe provocarea „Orașe SMART". Totodată, oficialii s-au referit la Protocolul de intenție semnat în vara anului curent de către cele două administrații municipale, în contextul necesității perfectării unei foi de parcurs pentru activități de interes comun.   

De asemenea, părțile au abordat aspecte privind implementarea guvernării electronice în administrația publică locală, măsuri și soluții privind mobilitatea urbană și transportul alternativ, e-transformare, soluții pentru problemele de mediu, bugetarea participativă, proiecte de reabilitare a infrastructurii din sfera locativ-comunală etc. Mai mult, cei doi primari au convenit să inițieze un schimb de experiență pe diverse domenii din cadrul APL.  

Cu referire la Forumul Investițional Chișinău, transferat pentru primăvara anului viitor (în contextul situației pandemice), Ion Ceban a făcut o invitație pentru administrația orașului Kazan, de a participa la eveniment.

În cadrul Forumului Internațional „Kazan Digital Week - 2021", Primarul General, Ion Ceban, a comunicat că municipiul Chișinău este interesat de experiența și bunele practici ale altor orașe, care pot fi utile pentru capitală, dar și despre potențialul care poate fi valorificat la noi.