icon

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat gimnaziul din s. Ustia, raionul Dubăsari

23-09-2021 11:03
929

În cadrul vizitei de lucru în raionul Dubăsari, prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat astăzi gimnaziul din satul Ustia. Instituția beneficiază de suport financiar, în mărime de 640 mii de lei, în cadrul programului Guvernului pentru activități de reintegrare a țării. Finanțarea este utilizată pentru reparația capitală a acoperișului blocului de studii, care nu a mai fost renovat de 32 de ani.

 

Directoarea gimnaziului, Valentina Tomaș, a informat premierul despre mersul lucrărilor de reparație, care urmează să se încheie la 1 noiembrie, curent. Premierul a cerut companiei de construcții să îndeplinească lucrările la cel mai înalt nivel, astfel ca banii publici să fie utilizați cu maximă eficiență.

 

În cadrul gimnaziului, Natalia Gavrilița a vizitat și centrul de resurse pentru educație incluzivă, de serviciile căruia beneficiază în prezent 10 copii cu dizabilități din Ustia. Datorită implicării cadrului didactic de sprijin și activităților organizate de centru toți copiii sunt integrați cu succes în procesul educațional.

 

În discuția cu membrii colectivului didactic al instituției, a fost abordată și problema finanțării instituțiilor de învățământ. În context, Natalia Gavrilița a spus ca Ministerul Educației analizează eventuale modificări la formula de finanțare per elev, astfel ca aceasta să fie ajustată la necesitățile actuale.

 

Administrația instituției a mai menționat că toți angajații gimnaziului - atât cadrele didactice cât și personalul auxiliar, sunt vaccinați. Potrivit directoarei instituției, în cazul în care unele clase ar fi plasate în carantină toți elevii au asigurat acces la studii online, iar celor din familii vulnerabile le sunt oferite calculatoare, achiziționate anterior cu sprijinul unor structuri internaționale.

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31