09:27:34 29.03.2024
Stiri

VOTAT // Directorii Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal vor fi numiți de către Guvern, nu de către ministrul Finanțelor

Actualitate 23.09.2021 12:54 Vizualizări1830 Autor: Ziarul National
VOTAT // Directorii Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal vor fi numiți de către Guvern, nu de către ministrul Finanțelor


Directorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Serviciului Vamal (SV) vor fi numiți de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor, prin conferirea statutului de demnitate publică.

Deputații au modificat astăzi, în lectură finală, Codul fiscal, Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și Legea cu privire la Serviciul Vamal, prin care a fost schimbată modalitatea de numire în funcție a șefilor SFS și SV, lăsată până acum la discreția ministrului Finanțelor.

„Este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, și-a argumentat inițiativa un grup de deputați PAS, autorii proiectului.

Noua lege va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md