01:14:19 20.04.2024
Stiri

Alexandr Stoianoglo a discutat cu procurorul general al Federației Ruse despre despre dosarele care vizează Laundromatul și jaful bancar: „Acțiuni comune” până în 2023

Actualitate 23.09.2021 13:55 Vizualizări1659 Autor: Ziarul National
Alexandr Stoianoglo a discutat cu procurorul general al Federației Ruse despre despre dosarele care vizează Laundromatul și jaful bancar: „Acțiuni comune” până în 2023


Procurorul general al Federației Ruse, Igor Krasnov, i-a promis omologului său de la Chișinău, Alexandr Stoianoglo, să accelereze procedura de executare deplină a cererilor de comisie rogatorie în dosarele „Laundromat” și „frauda bancară”, expediate anterior la Moscova de către organele de drept din R. Moldova și lăsate fără răspuns.

Discuția dintre procurorii generali ai R. Moldova și Federației Ruse s-a produs astăzi, la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, în marja reuniunii Consiliului coordonator al Procurorilor Generali ai statelor-membre a Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Un comunicat de presă al Procuraturii Generale precizează că Stoianoglo și Krasnov au convenit, de asemenea, „pașii următori în vederea realizării Programului comun de cooperare dintre procuraturile ambelor state, semnat pe 7 martie 2021, care prevede o serie de acțiuni comune pentru anii 2021- 2023 pe teme de interes”.

Potrivit aceleiași surse, procurorul general Alexandr Stoianoglo urmează să aibă astăzi o întrevedere și cu omologul său kazah, Gizat Nurdauletov.

Amintim că Procuratura Anticorupţie a anunțat la începutul anului curent că va forma o comisie rogatorie pentru a obţine acte oficiale din Federaţia Rusă în baza depoziţiilor unuia dintre implicaţii în aşa-numitul „Laundromat Rusesc”, bancherul Oleg Kuzmin, co-proprietar al unei bănci din Rusia. Acesta a semnat o înţelegere cu acuzarea, iar în depoziţiile sale despre spălarea de bani a depus mărturii împotriva unor politicieni şi oameni de afaceri cunoscuţi din Republica Moldova, fiind vorba de Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon, Ilan Şor şi Renato Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md