Mită de 400 și 300 de euro pentru două permise de conducere. Bărbatul riscă închisoare de până la șase ani

Foto: stimmateparma.it

Un tânăr din Florești ar fi cerut și primit mită de la două persoane, sub pretextul că le poate ajuta să susțină cu succes examenele de calificare auto și să-și perfecteze permisele de conducere. La a doua tentativă de trafic de influență, bărbatul a fost denunțat și reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurori.

Potrivit denunțătorului, în primul caz, tânărul ar fi extorcat și primit 400 de euro, susținând că are influență asupra unor angajați ai Secţiei Înmatricularea Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto și că-i poate determina să dea note maxime la probele teoretică și practică, iar ulterior să elibereze permisul de conducere de categoria „B”.

Conform unui comunicat al CNA, în cel de-al doilea caz, pentru aceleași servicii, bărbatul ar fi cerut și primit 300 de euro.

Cu puțin timp în urmă, acesta a fost reținut în incinta Primăriei orașului Florești, bănuitul fiind plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe cazurile date a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Conform Codului Penal, traficul de influenţă se pedepseşte cu amendă în mărime de la 2 000 la 3 000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la șase ani, iar persoana juridică riscă amendă de la 4 000 la 6 000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

1 unitate convențională este echivalentă cu 50 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente