(video) Premieră: BRABUS anunţă cel mai rapid SUV stradal de pe planetă

Atelierul BRABUS anunţă un nou model lansat sub ediţia limitată ROCKET. Premiera a avut loc în cadrul Monaco Yacht Show. Din noul Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe 4MATIC+ spune că a făcut cel mai rapid SUV street-legal de pe planetă!

Caracteristici cheie:

  • În total vor exista doar 25 de exemplare!
  • Motorul V8 de sub capotă este practic făcut de la zero. Volumul său a fost mărit de la 4.0 la 4.5 litri (mai exact de la 3.982 la 4.407 cm3), s-a instalat un alt arbore cotit, noi biele, pistoane mai mari şi forjate, precum şi cilindri măriţi în diametru până la 84 de mm. Consumă acum minimum benzină cu cifră octanică 98, iar uleiul recomandat este de la Motul.
  • Noi sunt şi turbocompresoarele, sistemul de răcire şi admisie, pompele de alimentare cu carburant, eşapamentul din oţel inoxidabil cu supape active şi terminaţii din titan/carbon, etc. Unitatea electronică de control a fost la fel recalibrată.
  • Astfel, unitatea de propulsie a ajuns să genereze 900 de CP (+315) la 6.200 rpm şi un cuplu maxim de 1.250 Nm (2.500-4.500 rpm), însă limitat electronic la 1.050 Nm pentru a proteja motorul.
  • Puterea este transmisă spre toate cele patru roţi printr-un sistem 4MATIC+ şi cutia de viteze sport SPEEDSHIFT MCT cu nouă raporte, care pot fi comutate şi manual cu noile padele din aluminiu din spatele volanului.
  • Acum poate realiza 0-100 km/h în 3.2 secunde, iar viteza maximă poate urca până la 330 km/h (doar în combinaţie cu jante BRABUS Monoblock Y “PLATINUM EDITION” de 23 inci în anvelope Continental de mărimea 295/30 ZR23 pe faţă şi 335/30 ZR23 pe spate)! Greutatea maşinii este de aproximativ 2.5 tone.
  • La exterior modelul adoptă un pachet aerodinamic din carbon cu elemente distinctive BRABUS ROCKET și mai multe embleme. Jantele forjate Monoblock Z “PLATINUM EDITION” de 24 de inci pot fi acoperite cu nişte aero discuri din carbon. Pe faţă stau anvelope 295/30 ZR24, iar pe spate de 355/25 ZR24.
  • Mecanismele de frânare ventilate şi perforate, cu circuit dublu, conţin discuri carbo-ceramice de 400 mm pe puntea din faţă şi de 360 mm pe spate.
  • Un BRABUS Control Module pentru suspensia pneumatică a permis micşorarea gărzii la sol cu 25 mm.
  • Interiorul a fost preparat conform programului BRABUS MASTERPIECE. Rezultatul îl puteţi admira în imaginile disponibile.
  • Pentru că BRABUS, alături de companii precum Alpina şi RUF, au statut oficial de producător auto, pentru acest produs se oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 de km parcurşi.

Maşina din imagini este actualmente de vânzare. Costă 381.245 de euro fără TVA german inclus, acesta şi fiind preţul de start.

Anterior a lansat aceste modele cu 900 CP:

Noul model în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/