(video) Anunţuri de la Volvo: Un nou logo şi decizia de a renunţa complet la piele

Volvo şi-a schimbat logoul şi a dezvăluit acest lucru prin intermediul reţelelor de socializare. Chiar şi pagina Volvo Car Moldova şi l-a înlocuit deja. Acesta este utilizat deocamdată pe platformele de comunicare online, în materialele de presă, în aplicaţii şi tot ce este legat de digital, însă urmează a fi implementat şi pe automobile – din 2023!

Volvo Cars și Volvo Group au prezentat noul logo comun și un profil grafic de marcă, în ciuda faptului că cele două companii sunt separate. Noul profil va arăta istoria comună a companiilor.

Producătorul de autoturisme Volvo Cars și Volvo Group, producători, printre altele, de camioane, autobuze și mașini de construcții, au o lungă istorie împreună. A luat forma încă din 1927, când fondatorii Volvo, Assar Gabrielsson și Gustaf Larson, au lăsat prima mașină – ÖV4 – să ruleze prin porțile fabricii de la Hisingen.

În 1999, producția de autoturisme și alte piese au mers pe căi separate atunci când prima a fost vândută către Ford, dar acum cele două companii se apropie din nou una de cealaltă. Apropierea a început în urmă cu patru ani, când proprietarul Volvo Cars, Geely, a cumpărat o cotă mare de acțiuni la AB Volvo și acum “cooperarea” se intensifică la nivel vizual.

Volvo Cars și Volvo Group, conduse de directorii lor executivi Håkan Samuelsson și Martin Lundstedt, au decis să aibă logouri noi, comune, precum și fonturi, iconiţe și culori principale comune, însă culorile de accent vor diferenția mărcile care se ocupă de autoturisme, camioane, autobuze, produse maritime, etc.

Acum logoul este realizat complet plat, aşa cum au făcut-o anterior şi alţi producători auto din Europa. Nu mai există o jantă, săgeată sau litere cu volum, cu efect 3D de adâncime sau scoase în relief. Pe lângă logo, companiile vor folosi împreună un altul, unde denumirea Volvo este imprimată cu majuscule și cu mult spaţiu între ele. Volvo Cars folosește această variantă de câțiva ani.

Al doilea anunţ făcut de Volvo este că începând cu noul C40 Recharge, toate noile modele Volvo complet electrice vor fi oferite complet fără piele. În următorii ani, Volvo Cars va lansa o familie complet nouă de mașini electrice pure, iar până în 2030 își propune să ofere doar mașini complet electrice şi toate vor fi, respectiv, fără piele.

Până în 2025, compania își propune ca 25% din materialul mașinilor noi Volvo să fie alcătuit din conținut reciclat și bazat pe surse bio, întrucât pare să devină o afacere complet circulară până în 2040. Ca parte a planurilor sale de acțiune climatică, își propune ca toți furnizorii săi imediați, inclusiv furnizorii de materiale, să utilizeze 100% energie regenerabilă până în 2025.

Trecerea companiei către interioare fără piele este, de asemenea, determinată de îngrijorarea cu privire la impactul negativ asupra mediului al creșterii bovinelor, inclusiv defrișările. Se estimează că animalele sunt responsabile pentru aproximativ 14% din emisiile globale de gaze cu efect de seră generate de activitatea umană, majoritatea provenind din creșterea bovinelor.

În loc de opțiuni de interior din piele, Volvo Cars va oferi clienților săi alternative precum materiale durabile de înaltă calitate realizate din surse bio-reciclate.

De exemplu, Nordico, un nou material interior creat de Volvo Cars, va fi format din materiale textile reciclate, cum ar fi sticle PET, material bio-atribuit din păduri durabile din Suedia și Finlanda, dar şi dopuri reciclate din industria vinului – stabilind un nou standard pentru design interior premium. Acest material își va face debutul în următoarea generație de modele a companiei.

Volvo Cars va continua, de asemenea, să ofere opțiuni de amestec de lână de la furnizori care sunt certificați să furnizeze în mod responsabil, deoarece compania urmărește să asigure trasabilitatea completă și bunăstarea animalelor în lanțul său de aprovizionare cu lână.

Volvo Cars caută, de asemenea, să reducă utilizarea produselor reziduale din producția animalieră utilizate în mod obișnuit în interiorul sau în cadrul producției de materiale plastice, cauciuc, lubrifianți și adezivi, fie ca parte a materialului, fie ca substanță chimică de proces în producția sau tratarea materialului.

Compania face acest pas, deoarece crede că, în timp ce a merge fără piele este un pas în direcția corectă, a face acest lucru singur nu face ca o mașină să fie vegană. Prin intenția de a înlocui în mod activ aceste materiale cât mai mult posibil, Volvo Cars adoptă o poziție puternică și etică pentru a face tot ce poate pentru a opri rănirea animalelor, contribuind la o cerere redusă pentru aceste materiale care conțin produse de origine animală.

Vezi şi: (foto) Anunţuri de la Volvo: Mai multe modele cu Android Automotive OS şi anvelope speciale pentru electromobile

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/