Directorii Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal vor fi numiți de Guvern

Ilie Gulca
23/09/2021

Parlamentul a adoptat joi în a doua lectură proiectul de lege care va modifica statutul șefilor Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal din „funcționar public” în „persoană cu funcție de demnitate publică”. Prin urmare, de acum înainte, Guvernul va numi și demite acești conducători de instituții, la propunerea Ministerului Finanțelor.

Autorii proiectului de lege sunt deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În opinia lor, modificările propuse sunt direcționate spre realizarea obiectivelor programului de activitate a Guvernului în domeniul fiscal și vamal.

Relevăm că, până în prezent, directorii acestor instituții erau numiți de ministrul Finanțelor.

„Ideea acestei modificări ține în principal de importanța domeniilor care sunt atribuite celor două instituții, și anume administrarea finanțelor publice. Or, realizarea acestor atribuții se poate face cu ajutorul unor persoane care se bucură de un mandat cert acordat de Guvern”, a explicat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Ilie Gulca
23/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii