Natalia Moloșag a fost aleasă Avocat al Poporului

Ilie Gulca
23/09/2021
Avocata Natalia Moloșag

Natalia Moloșag a fost aleasă joi în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile omului pe un termen de șapte ani. Pentru candidatura Nataliei Moloșag au votat 55 de deputați.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea, a acuzat-o pe Natalia Moloșag că s-ar afla în conflict de interese cu președinta R. Moldova, Maia Sandu.

„Acesta este onorariul pentru că ați reprezentat-o pe președintă în instanță? Spuneți-ne în ce relații sunteți?”, a declarat Vasile Bolea.

Avocata a respins acuzațiile, declarând că a venit în avocatură în 2006. „Am fost avocata candidatei Maia Sandu, am reprezentat interesele ei. I-am apărat onoarea, reputația. Am contestat în instanța de judecată, avându-l ca pârât Igor Dodon, președinte pe atunci. Am contestat în judecată hotărârile Comisiei Electorale Centrale. Sunt mândră că am reprezentat concurentul electoral Maia Sandu”, a răspuns Moloșag.

Natalia Moloșag este de profesie avocată. În 2015, a fost aleasă în funcția de Decan al Baroului Chișinău. Atunci, pentru ea au votat 283 de avocați. Ulterior, la 22 decembrie 2015, Adunarea Generală Extraordinară a Baroului Chişinău a revocat-o pentru că ar fi admis fraude în exercitarea atribuţiilor.  Moloşag a respins acuzaţiile. 

Natalia Moloşag este avocată din 2006. În 2009, apărătoarea a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a reprezentat interesele mai multor tineri maltrataţi de poliţie în urma protestelor din aprilie.

În perioada 2010 și 2012, a fost prodecan al Baroului Chișinău, iar în 2011 a ajuns membră a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat. A organizat primul Forum al Femeilor Avocate din Moldova și este una dintre fondatoarele Asociației Femeile Avocate din Moldova.

Ilie Gulca
23/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii