/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO DOC/ 32 de angajați ai sistemului educațional au demisionat din cauza „constrângerilor impuse de autorități”

missing
23 septembrie 2021, ora 18:59

32 de angajați ai sistemului educațional, dintre care 18 cadre didactice, au demisionat din cauza obligației de se testa anti-COVID din bani proprii. Anunțul a fost făcut de Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ). 

Consiliul General al FSEȘ a adresat un demers prim-ministrului Natalia Gavriliță, în care anunță că rata de vaccinare în rândul angajaților din sistemul educațional depășeșste 70%, pe când rata medie de imunizare în țară este sub 30%.

De asemenea, în cadrul aceluiași demers, FSEȘ își exprimă nemulțumirea față de neglijarea până în prezent a unui răspuns din partea autorităților pe marginea punctului 6 din hotărârea CNESP din 23 august2021, care impune efectuarea o dată la 14 zile a unui test la COVID din contul salariaților. Membrii Consiliului General al FSEȘ anunță că primesc zilnic mesaje de nemulțumire din partea angajaților sistemului educațional în legătură cu această prevedere.

Totodată, FSEȘ reiterează adresarea către CNESP de a revizui sau a abroga acest punct, pentru a nu pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional. Biroul Executiv, în numele Federației, anunță că își rezervă dreptul să atace în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze din bani proprii.

Astfel, membrii Federației așteaptă un răspuns din partea autorităților care să conțină soluții bazate pe prevederile legislației în vigoare.

Amintim că ministra Sănătății Ala Nemerenco a declarat că angajații din sistemul educațional, care nu vor fi vaccinați, vor fi obligați să prezinte la fiecare două săptămâni rezultatul testului COVID-19. Acesta va fi făcut din resursele financiare proprii. Vor fi scutiți de obligativitatea prezentării testului, persoanele din sistemul educațional care dețin dovada imunizării sau a faptului că au avut COVID-19 în ultimele șase luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram