‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri2 companii din Moldova - premiate la Great Taste Awards

2 companii din Moldova – premiate la Great Taste Awards

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe 21 septembrie, la Londra, în cadrul concursului Great Taste, organizat de către Guild of Fine Food, au fost premiate două tipuri de miere fabricate în Moldova și un brand de suc de mere: mierea de hrișcă – 1 stea, mierea de salcâm – 2 stele, dar și suc de mere prin stoarce directă nelimpezit – 1 stea.

În competiția, care este considerată cea mai importantă din domeniu și cu cel mai respectat sistem de acreditare din lume, doar în acest an au participat 14 113 de produse din 108 țări, printre care și Republica Moldova.

Cu titlul de Great Taste și cu două stele a fost premiată mierea de salcâm produsă de către Apinatur, iar mierea de hrișcă a fost apreciată cu același titlu și o stea.

Sucul de mere nelimpezit Alfa-Nistru obținut prin stoarce directă a fost premiat cu o stea.

Mierea de salcâm face parte din mai puțin de 10% de produse înregistrate care s-au ales cu acest titlu, iar mierea de hrișcă, care a fost catalogată drept un aliment cu o aromă fantastică, se regăsește printre 30% de produse premiate cu o stea.

Juriul format din bucătari șefi, experți în gastronomie, critici culinari și degustători, au apreciat mierea de salcâm ca fiind „fermecătoare, cu gust și miros subtil, dar persistent”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›