image
Sursa foto: ServiciulVamalRM

FOTO // Tentative de trafic ilicit de mărfuri, contracarate la vamă; Ce pedeaspsă riscă persoanele

În urma acțiunilor întreprinse în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au contracarat mai multe tentative de trafic ilicit de mărfuri:

- Două dintre acestea au fost prevenite de vameșii de la Leușeni. În baza analizei de risc, au fost depistate compresoare, electrocasnice, piese auto, dar și un rucsac plin cu țigări nedeclarate (150 de pachete). Rucsacul aparținea unui pasager al cursei regulate Republica Moldova-România.

-Un alt caz de nedeclarare a mărfurilor de larg consum a fost înregistrat la postul vamal Criva, la intrare în țară, mărfurile fiind descoperite în urma controlului vamal al unui mijloc de transport „Mercedes Sprinter”, care se deplasa din Cernăuți spre Chișinău.

Loturile de marfă au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele care nu au declarat bunurile vor fi sancționate contravențional.

De asemenea, funcționarii vamali au identificat:

- 20 de mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

- 8 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 de lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM

Noutăţile partenerilor

comentarii: