image
Sursa foto: Poliția ucraineană

Tentativă de asasinat în Ucraina: Mașina în care se afla principalul consilier al lui Zelenski, atacată cu focuri de armă

Mai mult de 10 gloanțe au lovit mașina în apropiere de Lesniki, un sat la aproximativ 5 kilometri de capitala Kiev. Șoferul a fost rănit, a anunțat poliția ucraineană care a deschis deja un dosar pentru crimă cu premeditare.

Mașina principalului consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost ținta unui atac cu focuri de armă, miercuri, relatează Reuters. Oficialii ucraineni spun că a fost vorba de o tentativă de asasinat.

O televiziune locală anunța că cel puțin 19 urme de gloanțe erau vizibile în caroseria mașinii, pe partea șoferului. Un parlamentar ucrainean spune că Serhiy Șefir, consilierul care se afla în mașină, nu a fost rănit.

Șefir este un apropiat al președintelui ucrainean și conduce un grup de consilieri, potrivit Digi24. Un alt consilier al lui Zelenski a spus că tentativa de asasinat ar putea fi rezultatul încercărilor președintelui de a lupta împotriva oligarhilor.

„Acest asalt deschis extrem de violent, cu arme automate, nu poate fi calificat decât ca o încercare de asasinat al unei membru-cheie al administrației prezidențiale”, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean.

Noutăţile partenerilor

comentarii: