(foto) Legenda fotbalului mondial, Luis Figo, se află la Chișinău

Luis Figo, fosta vedetă al celor de la Barcelona și Real Madrid, este astăzi la Chișinău. Câștigătorul Balonului de Aur face parte din impozanta delegație a UEFA care va participa astăzi la ședința Comitetului Executiv al forului european, organizat în premieră în țara noastră.

Foto:

În această dimineață, Figo, unul dintre cei mai emblematici fotbaliști ai planetei, alături de irlandezul Robbie Keane și brazilianul Maxwell, au participat la o acțiune pe terenul artificial de la liceul Nicolai Gogol din centrul capitalei, unde au jucat fotbal cu copiii din clasele de fotbal specializate din Republica Moldova.


Evenimentul însă, nu a fost anunțat din timp. O poză cu vedetele internaționale a fost postată ulterior pe pagina Federației Moldovenești de Fotbal.


Stadionul de fotbal al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din capitală a fost inaugurat în luna mai. Lucrările, care au costat circa un milion de lei, bani alocați din bugetul municipal, a fost realizat cu contribuția Federației Moldovenești de Fotbal, care a pus la dispoziție învelișul pentru gazon artificial. Acesta este primul din cele 6 terenuri de fotbal, pentru care startul lucrărilor de reparație s-a dat anul trecut.

În premieră Comitetul Executiv UEFA are loc astăzi în capitala Moldovei, unde se va decide viitorul fotbalului European. La această ședință s-au adunat toți sefii fotbalului de pe Bătrânul Continent. Comitetul Executiv al UEFA este organul suprem al forului european de fotbal. Acesta cuprinde președintele organizației și alți 16 membri, inclusiv cel puțin o femeie.Totodată, sunt și doi membri aleși de Asociația Cluburilor Europene și un membru ales de ligile europene. 


Pub