Dosarul omorului de la Nicoreni, pe masa judecătorilor: 5 suspecți, pe banca acuzaților

Dosarul privind omorului de la Nicoreni, raionul Drochia, când 5 tineri au omorât în bătaie un tânăr, venit în ospeție la bunica sa, a fost finalizat și expediat în instanța de judecată.

Foto: Facebook

Unul dintre suspecți este plasat în arest preventiv. Acesta este acuzat că l-a lovit cu o bâtă pe tânăr, bătăi care au și provocat decesul băiatului. Acestuia i se încriminează „vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”, soldată cu decesul victimei, ce se pedepsește cu pușcărie de la 12 la 15 ani, dar și de „huliganism agravat, cu aplicarea sau cu încercarea aplicării armei sau a altor obiecte pentru vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii”, ce se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Un alt suspect este în arest la domiciliu, iar ceilalți trei au interdicția de a părăsi Republica Moldova. Aceștia sunt învinuiți în baza articolului 287 din Codul penal, aliniatul 2 și 3 -  huliganism sau huliganism agravat.

Un băiat de 21 de ani, din Chișinău, a fost ucis în bătaie de cinci tineri, în timp ce se afla în ospeție la bunici în localitatea Nicoreni, raionul Drochia. Tragedia s-a produs la mijlocul lunii iulie. Doi dintre suspecți, de 21 și, respectiv, 22 de ani, au fost reținuți. Aceștia, împreună cu încă trei, l-ar fi lovit cu bestialitate pe tânăr, cu bâtele și picioarele. Tânărul a reușit să ajungă până lângă o fântână, unde și-a dat ultima suflare.

Deși expertiza inițială a stabilit că băiatul a murit de un stop cardiac, una repetată a stabilit clar că tânărul a murit ca urmare a bătăilor primite cu o bâtă, iar oamenii legii s-au autosesizat și au adăugat un capăt de acuzare în dosar.


Pub