(video) Reacția lui Vladimir Zelenski, după tentativa de asasinat împotriva consilierui său: „Răspunsul va fi puternic”

Președintele Ucrainei se întoarce la Kiev de la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU, după tentativa de asasinare a primului său consilier. Volodimir Zelenski a venit cu un video pe Facebook, în care a menționat că atacul armat asupra lui Serghei Șefir reprezintă o slăbiciune din partea autorului și că răspunsul va fi pe măsură.

Foto:


„Imediat după ce am ținut un discurs la Adunarea Generală a ONU revin la Kiev. Nu știu cine deocamdată stă în spatele acestui atac. Fie că sunt forțe din interior, fie din exterior, nu le consider puternice. Să transmiți „salutări” prin împușcături din pădure în direcția prietenului meu este o slăbiciune, dar răspunsul va fi pe măsură”, a declarat Volodimir Zeleski.

Potrivit informațiilor preliminare ale poliției,tentativa de asasinare a avut loc în dimineața de miercuri, 22 septembriecurent, la ora 10:00, în raionul Sveatoșinsk din Kiev.


Un necunoscut a tras 10 gloanțe în mașina în care se afla primul asistent al lui Zelenski. Șoferul acestuia a fost rănit.


Pub