În clasă sau de acasă: Cum vor învăța elevii și studenții, în funcție de gradele de alertă Covid
Elevii vor rămâne să învețe în școli, cu prezența fizică, indiferent de nivelul de alertă în care se va afla localitatea unde aceștia își fac studiile, a anunțat, astăzi, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința CNESP.
Foto: UNIMEDIA

„Copiii la toate nivelele de alertă, de la verde până la inclusiv roșu, rămân să învețe în școală, cu prezența fizică, desigur, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție, pentru ca să creștem o generație bine intruită și sănătoasă”, a precizat Ala Nemerenco.

„Pentru a atinge acest obiectiv, noi, maturii, trebuie să ne coordonăm cât mai bine activitățile și să fim mult mai disciplinați în această pandemie”, a mai adăugat ministra.

Totodată, aceasta a anunțat că „CNESP a decis, pentru a micșora numărul de călători în transportul public, care este unul dintre cele mai periculoase focare de transmitere a infecției, a introduce, acolo unde este posibil, trecerea universităților în regim online”.

CNESP a decis intituirea pragurilor de alertă, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, toate localitățile din țară urmează a fi repartizate pe coduri verzi, galbene, portocalii și roșii, în dependență de incidența de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori.

Totodată, Certificatul Covid-19 urmează să devină obligatoriu pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova.


Pub