(video) Teodor Cârnaț, în conflict de interese cu o deputată PAS, la concursul pentru Ombudsman: „Se va abține de la evaluarea mea, întrebări poate să pună”

Expertul în drept Teodor Cârnaț, candidat în cursa pentru funcția de Avocat al Poporului, se află în conflict de interese cu deputat PAS, Veronica Roșca. Despre asta a anunțat chiar expertul, în debutul probei interviu, care s-a desfășurat astăzi la Parlament. Acesta a menționat că deputata PAS se va abține de la evaluarea sa, dar întrebări poate să adreseze.

Foto: colaj

„Sunt în conflict de interese cu unul dintre deputați - Veronica Roșca, fiindcă îi sunt conducător științific. De aceea pentru a fi corect în raport cu concursul respectiv, cred că doamna Roșca nu poate să participe la evaluarea mea. Întrebări se poate să pună”, a declarat acesta.

Puteți vedea aici întreg interviul:


Comisia parlamentară a admis, la proba interviului, nouă candidați ce își doresc să devină Avocați ai Poporului. Printre candidați se regăsesc nume notorii ca fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere, expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț, avocata Violeta Gașițoi, dar și actuala avocată a poporului, Maia Bănărescu.

Începând cu ora 09:00, candidații erau așteptați la proba interviu.

Oficiul Avocatului Poporului a venit cu o reacție în urma unor criticilor că ar fi „un instrument pentru acei care au fost la putere pentru a reduce vocea cetățenilor la tăcere” și pentru a „dezbina societatea noastră și a crea clase antagoniste care servesc diferitor clanuri”.


Pub