(doc) Restricțiile anti-Covid, instituite de CNESP, în funcție de pragul de alertă în fiecare localitate
Măsurile de sănătate publică pentru gestionarea pandemiei Covid-19 vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare în fiecare localitate în parte. Autoritățile au făcut publice regulile pentru fiecare grad de alertă în parte, pe culori: verde, galben, portocaliu și roșu.

Foto: USMF
Pragurile de incidență de infectare cu Covid-19 recomandate de Organizația Mondială a Sănătății au fost adaptate la necesitățile sistemului de sănătate și la realitățile economice și sociale ale Republicii Moldova. Acestea au fost grupate în patru grade de alertă, care vor fi stabilite în baza incidenței de cazuri de infecție cu Covid-19.

Mai jos vedeți măsurile adoptate de CNESP, în fucție de pragul de alertă:






Astăzi, CNESP a decis intituirea pragurilor de alertă, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, toate localitățile din țară urmează a fi repartizate pe coduri verzi, galbene, portocalii și roșii, în dependență de incidența de cazuri de infectare la 100 de mii de locuitori.

Totodată, Certificatul Covid-19 urmează să devină obligatoriu pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova.

Comisia a mai decis că elevii vor rămâne să învețe în școli, cu prezența fizică, indiferent de nivelul de alertă în care se va afla localitatea unde aceștia își fac studiile, iar studenții vor învăța în regim online.

De asemenea, antreprenorii care organizează evenimente vor putea decide singuri cum doresc să o facă, având posibilitatea de a cere sau nu certificatul Covid de la persoanele participante la evenimentele respective. Regula va fi valabilă pentru localitățile unde numărul de cazuri este ușor crescut, adică se află în Cod Galben.CNESP a aprobat și regulile cu privirea la activitatea în domeniul HoReCA.


Pub