Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG. Ediția…

Citiți joi în ZdG. Ediția din 23 septembrie 2021

Foto: ZdG

În ediția din 23 septembrie a Ziarului de Gardă, citiți un articol despre averea și cariera pretendenților la funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău. 15 magistrați s-au înscris în concursul pentru suplinirea a cinci funcții vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Unii au ajuns în atenția opiniei publice după ce au luat mai multe decizii dubioase în dosare de rezonanță, au acumulat averi de milioane, au fost sancționați pentru hotărârile emise sau au prejudiciat bugetul cu zeci de mii de euro, în urma cauzelor pierdute la CtEDO.

În paginile ziarului de mâine găsiți un reportaj despre o tânără de 30 de ani care a făcut stop cardiac în timpul procedurii de fertilizare in vitro la o clinică privată din Chișinău. Medicii au resuscitat-o, dar tânăra a intrat în comă, iar după o săptămână a murit. Rudele femeii acuză medicii de neglijență. Ministerul Sănătății a creat o comisie pentru a investiga cele întâmplate, iar reprezentanții clinicii private refuză să comenteze situația. În încercarea de a elucida acest caz, din perspectiva prevenirii altor astfel de riscuri, ZdG a vorbit cu părțile implicate, reconstituind filmul tragediei.

La rubrica Exclusiv găsiți un interviu cu Sorina Macrinici, directoare de program la Centrul de Resurse Juridice din R. Moldova.

Dosar: Averea și cariera pretendenților la funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău

Actual: Cum s-au desfășurat alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei și ce au arătat acestea?

Reporter special: „Inima Cristinei s-a oprit”
Medicii: „Noi singuri nu știm de ce s-a întâmplat așa”

Exclusiv: Interviu cu Sorina Macrinici, directoare de program la Centrul de Resurse Juridice din R. Moldova

Societate: Pompieri universali: „La incendiu nu-i așa ceva, că unu-i șofer și altu-i pompier. Toți lucrăm, suntem o echipă”

Societate: Tinerii de la Ungheni, despre egalitatea de gen: „Aici e vorba de drepturile omului, care trebuie respectate”

Între Est și Vest: Principala taină a ministrului Lavrov

Sănătate: Epidemiolog din Danemarca, unde 96% dintre oamenii peste 50 de ani sunt vaccinați: „Există o cale ușoară de a ieși din pandemie”

EDITORIALE:

Alina Radu: Cum judecăm jurnaliștii?

Aneta Grosu: Anti-vaxxerul care vrea să facă justiție constituțională

Petru Grozavu: Pactul Ribbentrop-Molotov: alte repercusiuni