17:25:37 19.04.2024
Stiri

Krasnoselski nu este interesat de vaccinurile AUTORIZATE de OMS, care sunt livrate cetățenilor din stânga Nistrului de către autoritățile de la Chișinău: Cere de la Kozak „Sputnik V”

Actualitate 22.09.2021 09:59 Vizualizări1925 Autor: Ziarul National
Krasnoselski nu este interesat de vaccinurile AUTORIZATE de OMS, care sunt livrate cetățenilor din stânga Nistrului de către autoritățile de la Chișinău: Cere de la Kozak „Sputnik V”


Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, insistă că populația din stânga Nistrului este cel mai mult interesată de vaccinul „Sputnik V”, iar în acest sens i-a solicitat adjunctului Administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, ca Rusia să livreze regiunii transnistrene un nou lot de ser împotriva COVID-19.

Potrivit lui Krasnoselski, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, în Transnistria locuiesc peste 200 de mii de cetățeni ai Federației Ruse, care „au încredere” în vaccinul „Sputnik V”.

„Am discutat despre posibilitatea livrării unui nou lot de vaccin. De asemenea, am abordat și alte proiecte de ordin umanitar, îndreptate pentru susținerea conaționalilor”, a spus Krasnoselski, citat de agenția TASS.

Deși Transnistria nu e recunoscută oficial de către Rusia, Krasnoselski va avea un șir de întrevederi oficiale la Moscova. „Vadim Krasnoselski intenționează să discute chestiuni ce țin de relațiile bilaterale, dar și despre procesul de negocieri cu Moldova, în care Federația Rusă are calitate de garant și intermediar”, mai scrie sursa citată.

Anterio, Federația Rusă a livrat în R. Moldova peste 170 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”, iar o parte dintre acestea a fost repartizată autorităților nerecunoscute de la Tiraspol.

Totodată, autoritățile de la Chișinău au livrat Tiraspolului mai multe loturi de vaccinuri autorizate de Organizația Mondială a Sănătății (Astra Zeneca și Pfizer), inclusiv din loturile de ser donate de România și cele obținute prin intermediul platformei internaționale COVAX.

R. Moldova ar avea nevoie de aproximativ 4,8 milioane de doze de vaccinuri pentru ambele etape, pentru ca 70% din populație să fie vaccinată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md