12:00:17 18.04.2024
Stiri

CNA s-a apucat de ANRE. Veaceslav Ioniță, chemat la audieri: „ANRE acționează vădit in interesul unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și in detementul interesului public”

Actualitate 22.09.2021 10:13 Vizualizări3287 Autor: Ziarul National
CNA s-a apucat de ANRE. Veaceslav Ioniță, chemat la audieri: „ANRE acționează vădit in interesul unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și in detementul interesului public”


Centrul Național Anticorupție documentează acțiunile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și l-a invitat pe expertul economic Veaceslav Ioniță la audieri.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Veaceslav Ioniță, care spune că va merge în fața ofițerilor anticorupție joi, 23 septembrie, pentru a detalia acuzațiile pe care le-a făcut în ultimul timp la adresa ANRE și „a stopa haosul de pe piața energetică”.

Potrivit expertului, ANRE ar „acționa vădit în interesul unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și în detementul interesului public, al consumatorilor și micilor companii, contrar cu principiile liberei concurențe”.

Totodată, politica ANRE de reglementare ar favoriza în mod clar un grup mic de companii, vânzători angro, în defavoarea consumatorilor și micilor companii vânzători cu amănuntul.

„Avem toate drepturile să bănuim că ANRE se face vinovat de existența pieții gri și negre în domeniul produselor petroliere și că ea, prin comunicatele sale oficiale, încearcă sa acopere cu bună știință zecile de „stații peco” ce activează ilegal pe întreg teritoriul republicii. Aceste stații ilegale prejudiciază bugetul de stat cu sute de milioane de lei anual. ANRE nu a întreprins nimic pentru a contracara contrabanda de produse petroliere în Ucraina și utilizarea regiunii transnistrene pentru contrabanda de produse petroliere. Mai mult, se lasă impresia că membrii ANRE sunt interesați în existența acestor scheme”, acuză Veaceslav Ioniță.

Aceeași sursă a adăugat că acțiunile din ultima jumătate de an ale ANRE a adus în prag de faliment micile companii petroliere, marile companii fiind avantajate și „protejate vădit” de ANRE.

„Atunci când am vorbit despre vânzările ilegale ale produselor petroliere, ANRE a negat cu vihemență acest fapt. Însă Poliția Națională și-a onorat obligațiile de serviciu și-n scurt timp au prezentat public probele cu stațiile peco ilegale. Pentru acest fapt mulțumesc din toată inima conducerea Ministerului de Interne. Acum este rândul CNA să-și facă datoria și sa ne aducă în spațiul public probele necesare la fenomenele descrise de mine”, a mai scris Veaceslav Ioniță pe rețeaua de socializare.

Menșionăm că ANRE a respins anterior acuzațiile lui Veaceslav Ioniță, afirmând că acestea sunt „false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare la adresa instituției”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md