11:10:18 19.04.2024
Stiri

Organizatorul loteriilor și pariurilor sportive va spori măsurile de PREVENIRE a riscului dependenței de jocuri de noroc: „Suntem gata să oferim suport Guvernului și Parlamentului ca să fie restricționat accesul persoanelor cu risc de dependență”

Actualitate 22.09.2021 10:35 Vizualizări4960 Autor: Ziarul National
Organizatorul loteriilor și pariurilor sportive va spori măsurile de PREVENIRE a riscului dependenței de jocuri de noroc: „Suntem gata să oferim suport Guvernului și Parlamentului ca să fie restricționat accesul persoanelor cu risc de dependență”


Loteria Națională a Moldovei (LNM) și partenerul său privat în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, NGM Company, își reconfirmă obligațiunile de responsabilitate socială și vor spori măsurile de promovare a jocului responsabil. Mai mult, operatorii sunt gata, împreună cu autoritățile statului, să elaboreze și să aplice măsuri care să prevină accesul persoanelor cu risc de dependență la jocuri de noroc, inclusiv pe site-uri care își desfășoară ilegal activitatea pe teritoriul țării noastre.

Potrivit unui comunicat de presă al Loteriei Naționale, de la 1 octombrie va fi deschisă o linie verde pentru persoane cu risc de dependență de jocuri de noroc. La numărul de telefon 022 788 333 pot fi obținute informații despre consultații și terapii împotriva acestei dependențe. Mai mult, Lotereia Nationala este gata să-și asume toate costurile aferente diagnosticării și tratamentului necesar.

Tot de la 1 octombrie, informațiile despre joc responsabil vor fi aplicate pe toateelementele de joc de loterie sau pariuri sportive – inclusiv pe site-ul www.7777.md și pe noile tiraje de bilete de loterie.

Aceste modificări au fost anunțate de către Vadim Dermenji, directorul general al SA Loteria Națională a Moldovei și Plamen Milanov, directorul NGM Company, după audierile organizate la Parlament cu privire la proiectul de lege despre interzicerea publicității jocurilor de noroc.

„Autorul acestui proiect, domnul Dumitru Alaiba, spune că scopul principal al documentului este protejarea sănătății oamenilor și reducerea dependenței de jocurile de noroc. Ne-am exprimat disponibilitatea de a oferi suport autorităților pentru obținerea acestui rezultat. Suntem gata să oferim suport Guvernului și Parlamentului ca să fie restricționat accesul persoanelor cu risc de dependență la jocuri de noroc, inclusiv pe site-urile străine, care nu au autorizație de activitate în R. Moldova și încalcă legile țării”, a declarat Plamen Milanov.

„Vrem să subliniem că pe site-ul Loteriei Naționale - 7777.md sunt respectate toate măsurile de prevenire a accesului minorilor și există posibilitatea de restricționare pentru persoane cu risc de dependență de jocuri de noroc. Cu totul altfel stau lucrurile în cazul site-urilor ilegale. Nu avem posibilitate să controlăm acest proces acolo și singura măsură pe care o poate lua statul pentru a proteja interesele, inclusiv sănătatea persoanelor cu dependență, este să blocheze accesul lor, dar și al minorilor pe aceste site-uri, precum și posibilitatea desuplini conturile pe aceste site-uri”, a accentuat Vadim Dermenji.

Ca urmare a acestei inițiative, Loteria Națională a Moldovei va putea realiza obiectivul propus de autorități, de protejare a sănătății oamenilor și limitarea accesului la jocuri de noroc a celor cu risc de dependență.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md