12:43:12 25.04.2024
Stiri

ILEGALITĂȚI la o carieră din nordul R. Moldova, protejată de administrația publică locală: Ce a descoperit Poliția care a documentat incognito, timp de cinci luni, activitatea acestui agent economic

Actualitate 22.09.2021 13:14 Vizualizări1533 Autor: Ziarul National
ILEGALITĂȚI la o carieră din nordul R. Moldova, protejată de administrația publică locală: Ce a descoperit Poliția care a documentat incognito, timp de cinci luni, activitatea acestui agent economic


Date eronate în evidența contabilă, camioane încărcate cu depășirea limitelor admise de legislație și protecție din partea autorităților publice locale.

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au scos la iveală mai multe ilegalități, după ce au documentat, pe parcursul a cinci luni, activitatea unui agent economic care gestionează o carieră din zona de nord a R. Moldova.

Oamenii legii au stabilit mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate. Totodată, unitățile de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice anuale și acte necesare pentru prestarea serviciului conform genului de activitate, dar și foile de parcurs erau întocmite cu abateri de la prevederile legale.

De asemenea, au fost documentate acțiunile de încărcare și transportare, care, contrar prevederilor Codului transporturilor rutiere, se deplasau pe traseele naționale cu depășirea limitelor maxime admise.

Poliția a sesizat Agenția Națională Transport Auto și Serviciul Fiscal de Stat pentru efectuarea calculelor privind prejudiciul cauzat și aplicarea sancțiunilor care se impun.

Centrul Național Anticorupție ar urma să stabilească gradul de implicare a administrației publice locale și altor instituții în acțiuni de protejare, susținere și promovare a schemelor prin care ar fi eliberate autorizații ce determină parametrii învelișului de sol privind bonitatea terenurilor exploatate.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat urmează a fi estimat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md