18:40:40 25.04.2024
Stiri

Socialiștii acuză aranjamente la concursul privind selectarea Avocatului Poporului și anunță că vor boicota ședințele comisiei speciale

Actualitate 22.09.2021 14:42 Vizualizări2143 Autor: Ziarul National
Socialiștii acuză aranjamente la concursul privind selectarea Avocatului Poporului și anunță că vor boicota ședințele comisiei speciale


Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor acuză majoritatea parlamentară că ar mima concursul pentru selectarea Avocatul Poporului, întrucât s-ar cunoaște deja câștigătorii, și anunță că nu vor participa la procesul alegere a Ombudsmanului.

Deputatul socialist Vasile Bolea a declarat astăzi într-un briefing, organizat după ședința preliminară a Comisiei parlamentare speciale, constituită din membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități, responsabilă de concursul public pentru selectarea candidaților la funcția de Ombudsman, că această competiție ar fi „formală” și „netransparent”.

„În Parlament vor fi propuse câteva candidaturi, care sunt promovate de majoritatea parlamntară. Candidatul principal este ruda unui deputat al parlamentului”, a acuzat Bolea, spunând că niciun candidat de sex masculin înscris în concurs nu ar avea șanse să ajungă Ombudsman.

Acesta a adăugat că alegerea „propriului” Avocat al Poporului este foarte importantă pentru majoritatea parlamentară, deoarece acesta este membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Alegerea Avocatului Poporului este un pas spre consolidarea controlului asupra Consiliului Superior al Procurorilor și a numirii ulterioare a unui procuror general „de buzunar”.

Comisia specială privind selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman) a selectat nouă candidați pe care i-a admis la cea de-a doua probă a concursului - interviul.

Este vorba despre actualul Avocat pentru drepturile copilului Maia Maia Bănărescu, despre Andrei Brighidin, Teodor Cârnaț, Violeta Gașițoi, Natalia Moloșag, despre Dumitru Pulbere, demis recent de către președinta Maia Sandu din Consiliul Superior al Procurorilor, despre Nicolae Rădița, Ivan Roșca și Ivan Ungurean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md