04:59:41 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Noi DEZVĂLUIRI despre cel mai longeviv conducător din sportul moldovenesc, Nicolae Juravschi. Acesta se ține cu DINȚII de fotoliul de președinte al CNOS și ar încerca să-l ÎNLĂTURE din cursa pentru șefia instituției pe Ivan Gheorghiu

Actualitate 22.09.2021 16:26 Vizualizări3610 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi DEZVĂLUIRI despre cel mai longeviv conducător din sportul moldovenesc, Nicolae Juravschi. Acesta se ține cu DINȚII de fotoliul de președinte al CNOS și ar încerca să-l ÎNLĂTURE din cursa pentru șefia instituției pe Ivan Gheorghiu


Alegerile pentru șefia Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) ar urma să fie fraudate înainte să aibă loc. Scrutinul urma să aibă loc încă anul trecut, dar actualul președinte Juravschi, folosindu-se de situația epidemiologică, a reușit să le amâne pentru cel puțin un an. Mai mult, acesta ar fi studiat dosarul potențialului său contracandidat, Ivan Gheorghiu, iar ulterior ar fi exercitat presiuni imense asupra membrilor CNOS care și-au anunțat intenția de a nu-l sprijini. Dezvăluiri în acest sens au fost făcute de fostul secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ivan Gheorghiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Gheorghiu, alegerile urmau să aibă în toamna anului 2020, însă la insistența lui Juravschi acestea au fost amânate. „Atuncim, numărul persoanelor infectate zilnic cu noul coranavirus era de 200 – 250, iar acum rata infectărilor depășește 1 000 de persoane. Când a luat domnul Juravschi acea decizie de amânare a alegerilor, nu se gândea la sănătatea membrilor CNOS, dar cum să-și păstreze funcția de președinte, cum să-și păstreze calitatea de conducător, cum să-și păstreze schemele de corupție, să-și păstreze posibilitatea de a vinde acreditări, de a finanța prioritar anumite federații și de a pune presiune alte federații, care nu-i sunt loiale. Deci, domnul Juravschi s-a gândit atunci cum să-și păstreze ilegal mandatul de președinte”, a declarat Ivan Gheorghiu.

Citește și: Juravschi NU vrea să-și dea DEMISIA, după ce unul dintre „protejații” săi ar fi fost ALUNGAT de la Tokyo. Șeful CNOS îl face MINCINOS pe Lilian Carp și nu își asumă eșecurile: „Scopul unui sistem sportiv nu este obținerea medaliilor olimpice…”

Fostul secretar de stat, care a fost responsabil de domeniul sportului, a subliniat că lui Juravschi i-ar fi fost frică atunci de faptul că va avea un contracandidat la alegerile pentru șefia CNOS. „Atunci când a luat decizia de amânare a alegerilor, s-a gândit să mai rămână în fruntea CNOS. El a avut o mare frică din cauza faptului că, la finele lunii septembrie 2020, a avut posibilitatea să analizeze dosarul meu. A avut posibilitatea să vadă federațiile care m-au înaintat. În fond e vorba de federațiile care nu sunt de acord cu ilegalitățile de la CNOS. Astfel, el a decis să lupte cu aceste federații”, a spus Gheorghiu.

Citește și: Un membru al delegației R. Moldova la Tokyo, implicat într-un SCANDAL de proporții. Un apropiat al șefului CNOS a fost EXPULZAT din Japonia: „A venit timpul ca Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD să PLECE”

Acesta nu exclude că unii membrii cu drept de vot, care au anunțat deschis că nu-l vor sprijini pe Nicolae Juravschi, vor fi excluși din procesul decizional. „Asta înseamnă presiune asupra membrilor cu drept de vot. Când vorbesc de fraudarea alegerilor, o să vă comunic cronologic câteva lucruri. Pe data de 16 octombrie 2020 a avut loc Adunarea Generală a CNOS și s-a decis amânarea alegerilor programate pentru 30 octombrie 2020. Ședința respectivă s-a făcut prin e-mail. Decizia luată e ilegală, deoarece contravine Statutului: Convocarea Adunării Generale ordinare se face în scris de către Comitetul Executiv, cu cel puțin 30 de zile înainte de data când acesta urmează să se desfășoare. Conducerea CNOS ne-a dat doar cinci zile pentru a ne familiariza și a decide referitor la ordinea de zi.

Citește și: DOC // Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, ar putea pierde dreptul de a deține vreo funcție publică: S-a aflat în INCOMPATIBILITATE de funcții cât a fost deputat

Ulterior, pe 24 februarie 2021, Juravschi recurge la o altă ilegalitate și anume: Comitetul Executiv a decis să organizeze ședința Adunării Generale prin e-mail. Această decizie din 24 februarie 2021 de a organiza o adunare generală ordinară a membrilor CNOS, prin e-mail, la data de 31 martie 2021 încalcă prevederile statutului CNOS și a Regulamentului privind organizarea adunărilor generale ale membrilor CNOS. Nici regulamentul, nici statutul CNOS nu prevăd şi nu reglementează posibilitatea organizării unei adunări generale a membrilor prin e-mail. Mai mult decât atât, modalitatea desfăşurării şedinţei prin e-mail nu permite îndeplinirea cerințelor obligatorii ale statutului și Regulamentelor CNOS, atunci când se organizează și se desfășoară o adunare generală. La fel, modalitatea de desfăşurare a şedinţei prin e-mail nu asigură respectarea prevederilor regulamentului CNOS referitoare la „vorbitori la ședință”, „propunerile din partea membrilor CNOS”, încălcarea prevederilor „votului” și multe alte prevederi ale statutului și regulamentului CNOS”.

Gheorghiu a făcut apel către actuala guvernare, dar și la adresa organelor de drept cu privire la încălcările admise de conducerea CNOS.

„Suntem îngrijorați de faptul că conducerea CNOS își permite, cu ușurință, să încalce, în mod repetat, prevederile statutului și regulamentului CNOS. Eu mă adresez domnului Juravschi, pentru că sunt sigur că mă urmărește. De ce nu vreți să acceptați o confruntare, o competiție? Eu vreau să candidez la postul de președinte al CNOS, dumneavoastră la fel candidați. Ar fi bine să venim cu programele de dezvoltare a sportului, cu viziunile pe care le avem. Opinia publică urmează să analizeze programele noastre, iar membrii CNOS să voteze conștient. Dvs. vreți să sfidați aceste alegeri și încercați prin orice metode să fiți unicul candidat pentru șefia CNOS. Nu o să vă reușească așa ceva. Noi vom lupta pentru fiecare membru, care și-a exprimat dezacordul cu anumite acțiuni ale dvs. Mă adresez noii guvernări și organelor de drept: cât mai puteți tolera aceste fărădelegi, cât se poate de tolerat această sfidare a legii? E strigător la cer. Noi vom lupta și vom merge până la capăt. La cum procedează domnul Juravschi în ultima perioadă nici nu mai știu la ce să mă aștept”, a conchis Ivan Gheorghiu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md