15:36:39 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Directorul PROIMOBIL explică factorii care au influențat creșterea prețurilor pe piața imobiliară și ce ar trebui să facă autoritățile pentru a facilita creșterea tranzacțiilor în domeniu

Actualitate 22.09.2021 17:15 Vizualizări7008 Autor: Ziarul National
VIDEO // Directorul PROIMOBIL explică factorii care au influențat creșterea prețurilor pe piața imobiliară și ce ar trebui să facă autoritățile pentru a facilita creșterea tranzacțiilor în domeniu


Piața imobiliară din Republica Moldova cunoaște în prezent o creștere a prețurilor. Directorul companiei PROIMOBIL, Vlad Musteață, a făcut o analiză și ne-a comunicat că factorul primordial al acestui impas economic este lipsa ofertelor pe piață, generată de creșterea prețurilor la materialele de construcție.

Pentru a facilita creșterea tranzacțiilor și pentru a înregistra o stagnare în contextul prețurilor pe piața imobiliară, autoritățile ar trebui să întreprindă unele măsuri, spune Vlad Musteață.

Potrivit sursei citate, în ultimul timp populația R. Moldova apelează tot mai frecvent la credite imobiliare și ipotecă, pentru a-și înlocui apartamentul vechi cu unul nou.

Republica Moldova reprezintă un punct de interes pentru investitorii străini, acest subiect a fost discutat și în cadrul primului eveniment internațional dedicat sectorului imobiliar – „Moldova Real Estate Forum 2021, a adăugat sursa citată.

După mai multe schimbări, în Republica Moldova există o tendință de trecere la o economie transparentă, iar acest lucru va spori previzibilitatea investițiilor, precum și volumul acestora.

Republica Moldova atrage tot mai multe investiții străine, iar oamenii de afaceri locali susțin și fac tot posibilul pentru a menține o economie prosperă, a conchis directorul PROIMOBIL.

Mai multe detalii în video:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md