Atentat asupra primului consilier al președintelui Ucrainei   

Ilie Gulca
22/09/2021
Consilierul președintelui Ucraine, Serghei Șefir (stânga))

Asupra primului consilier al președintelui Ucrainei, Serghei Șefir, a fost comis un atentat miercuri dimineață în apropierea satului Lesniki, regiunea Kiev. Potrivit Poliției Naționale din Ucraina, persoane necunoscute au tras în mașina demnitarului peste zece gloanțe și au rănit șoferul acestuia.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat că incidentul a avut loc aproximativ la ora 10:00, lângă satul Lesniki, raionul Kiev-Sveatoșink, un cartier al Kievului situat în partea de vest a orașului.

Potrivit Unian.net, persoanele necunoscute au tras în mașină peste zece gloanțe. Șoferul a fost rănit. Presa din Ucraina susține că Șefir nu a suferit. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află într-o vizită în SUA, unde participă la ședința Adunării Generale a ONU. 

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Mihail Podoleak, a calificat această tentativă de omor drept o reacție a grupărilor politice, care se opun deoligarhizării și reformei justiției în Ucraina.

„Chiar acum observăm o asociere a grupărilor semi-criminale politice și economice, pentru care asanarea mediului de afaceri, deoligarhizarea și implementarea reformei justiției este o amenințare directă la starea lor financiară. Fără sprijin popular, ei au recurs la amenințări directe și la tentativa lichidării fizice”, a adăugat Podoleak.

Ilie Gulca
22/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii