În sera unui socialist din raionul Strășeni, a fost găsită cânepă de 5 milioane de lei (VIDEO)

Ilie Gulca
22/09/2021

Un membru al PSRM din Romănești, Strășeni, Vasile Pușcaș, a fost reținut de poliție pentru cultivarea și comercializarea drogurilor. În cazul în care urma să vândă cânepa cultivată, activistul socialist ar fi obținut un venit de peste 5.000.000 de lei.

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP au depistat în curtea lui Vasile Pușcaș o seră pentru cultivarea plantelor de cânepă cu sistem de irigare.

 În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproximativ 60 de plante de cânepă indiană, cu înălțimea de peste doi metri. De asemenea, oamenii legii au depistat mai multe pachețele cu marijuană uscată, pachete destinate ambalării drogurilor, obiecte destinate prelucrării plantelor de cânepă.

Poliția a găsit bani proveniți probabil din comercializarea drogurilor, cântare la scara mică, precum și o armă de vânătoare cu cartușe calibru 12 mm deținută ilegal.

Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii, drogurile erau comercializate de la 100 până la 150 lei per gram. Poliția estimează că, dacă bărbatul își realiza scopul infracțional, urma să obțină un venit de peste 5.000.000 de lei din vânzarea întregii cantități de droguri.

În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, acesta  riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Ilie Gulca
22/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii