image
Sursa foto: jurnal.md

ANI, despre decizia Curții Constituționale: „Este o decizie corectă și imparțială”

ANI salută decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțională Legea 244/2020. ANI apreciază această decizie ca fiind una corectă și imparţială.

„Considerăm că prin votarea acestei legi s-a dorit în mod voalat de a limita și îngrădi activitatea inspectorilor de integritate, în contextul în care aceștia au dat dovadă de curaj, atunci când au emis constatări și rezultate pe primele dosare pe avere de rezonanță. Apreciem implicarea autorului sesizării în adresa Curții Constituționale, având în vedere că instituției noastre nu îi revine o asemenea competență”, se arată într-un comunicat al ANI.

Precizăm că modificările operate la Legea prin care s-a redus, de la trei ani la un an, termenul în care poate fi efectuat controlul de avere și interese personale, votată la 16 decembrie 2020 de fosta majoritate parlamentară PSRM-Partidul Șor-Platforma „Pentru Moldova”, a fost declarată azi neconstituțională. O hotărârea în acest sens a fost pronunțată de către Curtea Constituțională, care a fost sesizată anterior de deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: