(doc) Chirtoacă are interdicție să intre în regiunea transnistreană: „În Moldova 3 dosare, la Tiraspol deportare”

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, anunță că a a primit interdicție de a merge în regiunea transnistreană pe o perioadă de 3 ani. Fostul primar spune că a aflat acum 2 zile despre aceasta interdicție, pe podul dintre Rezina și Râbnița. Acesta povestește că i-au fost reținute actele pentru 2 ore și nu a fost lăsat să treacă în stânga Nistrului.

Foto: colaj

„Subsemnatul - cetățean „străin”, acasă. Interdicție pe 3 ani, de a merge în regiunea transnistreană, pusă de KGB-ul de la Tiraspol. „Hotărârea” Nr. B-5030 din 24 august 2021, pe baza căreia am primit hârtia din imagine, este inaccesibilă și au refuzat să mi-o prezinte.

Despre interdicție am aflat pe 19 septembrie, pe podul dintre Rezina și Râbnița, fiindu-mi reținute actele timp de 2 ore și împiedicată trecerea în stânga Nistrului de reprezentanții regimului separatist neconstituțional.

În cazul în care voi mai încerca să ajung în regiunea transnistreană, scrie, că urmează să fiu deportat. În Moldova - trei dosare, din Tiraspol - deportare, ce e asta - o chemare, ca sa plec peste hotare?”, a scris Chirtoacă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.



Pub