„Favoritul familiei”, se lăuda colegilor că a primit licență pentru armă: Mărturii despre Timur, autorul masacrului de la Universitatea din Rusia

6 morți, zeci de răniți - victime ale atacului armat de la Universitatea de Stat din Perm ar fi putut fi mult mai multe, dacă asasinul nu ar fi fost oprit de locotenentul de poliție Konstantin Kalinin. Suspectul masacrului are 18 ani, potrivit prietenilor, a crescut într-o familie prosperă, dar a fost întotdeauna liniștit și tăcut, scrie presa rusă.

Foto: colaj

Se lăudă că are armă.

Despre atacator se știe puțin. Era student la universitatea din Perm în primul an al Facultății de Drept, specializarea criminalistică, la contract. Studenții cu care a reușit să discute jurnaliștii ruși au povestit că îl vedeau rar, la ore nu prea venea, dar nici la evenimentele organizate pentru cei din anul întâi.

Un locuitor al orașului a spus că Timur a crescut într-o familie bogată și prosperă și că era singur la părinți.

„Mama lucrează contabil șef. Era un băiat liniștit și tăcut, favoritul familiei. Nimic de suspectat”, a povestit acesta.

A studiat la școala nr. 60. Colegii de clasă au spus că era tăcut și închis în sine "Liniștit, el mergea de multe ori singur. În general, l-au tratat normal, nimeni nu l-a rănit", își amintește Anton (numele minorului a fost schimbat). „A participat la viața școlară. Se putea alătura grupurilor fără probleme."

Cu aproximativ o oră înainte de atac, tânărul a publicat o postare pe rețelele de socializare că planifică o crimă încă din clasa a zecea, economisind bani de buzunar pentru arme. Pagina a fost blocată aproape imediat.

„S-a lăudat șefului grupului că a primit o licență pentru o armă. Și că vrea să o cumpere. Nu i-a acordat nicio importanță atunci nimeni", a spus unul dintre studenții Universității din Perm. .

Primele împușcături s-au auzit la unsprezece și jumătate. „Au fost sunete în interiorul clădirii și pe stradă. Aproximativ o oră mai târziu s-a terminat", descrie un student.

După cum s-a stabilit ulterior, ucigașul a deschis focul dintr-un pistol, abia trecând pragul universității. O fotografie a unui punct de control a fost publicată într-unul din publicurile orașului - sticlele și ușile erau sparte, urme de sânge erau vizibile. Studenții și profesorii s-au baricadat în birourile lor. Mulți au sărit pe ferestre.

„Am avut noroc eu și colegii mei de clasă - studiem în a doua parte a zilei. A fost foarte înfricoșător pentru prieteni și cunoscuți. Nimeni din familia mea nu a fost rănit", spune o altă studentă.

Ofițerul Konstantin Kalinin și colegul său sublocotenent Vladimir Makarov au fost primii ofițeri care au ajuns la fața locului. Am văzut studenți fugind. Makarov a organizat evacuarea, iar Konstantin, fără să aștepte întăriri, a scos un pistol de serviciu din toc și a intrat în clădire.

Am observat o persoană necunoscută cu un pistol în mâini, coborând de la etajul al doilea. „L-am strigat: „ Lasă-l! ”După care tânărul a îndreptat arma spre mine și a tras o lovitură”, spune acesta.

Kalinin a dezarmat atacatorul, i-a luat arma, cuțitul, cartușele și a acordat primul ajutor. Infractorul a fost dus la spital cu răni la piept și ambele picioare în stare gravă. Acum medicii se luptă pentru viața lui.

Potrivit ultimelor date, 6 persoane au murit, 24 au fost rănite și a fost deschis un dosar penal cu privire la omor. Cursurile la universități și școli din Perm au fost anulate.

Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani, student la Universitatea de stat din Perm, a ucis ieri șase persoane, iar altele 19 au fost rănite. Acesta a luat o armă, a intrat în universitate și pur și simplu a început să tragă.

„Am început să adun bani încă din clasa 10, pentru a realiza ceea ce mi-am propus. A fost posibil abia acum, când am împlinit vârsta de 18 ani și am putut să iau licența de port-armă”, a scris Timur, care „s-a disociat de organizații teroriste sau religioase”.

Timur Bekmansurov se află în secția de terapie intensivă a spitalului regional.


Pub