PAS și-a anunțat candidatul pentru alegerile din Bălți: Cine aspiră la fotoliul de primar

Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că Boris Marcoci este candidatul formațiunilor pentru alegerile locale din Bălți. O decizie în acest sens a fost luată ieri la Biroul Permanent Național PAS.

Foto: stiri.md
„Partidul Acţiune şi Solidaritate înţelege importanţa alegerilor anticipate din municipiul Bălţi, al doilea oraş ca importanţă din ţară. Multiplele probleme ale urbei pot fi soluţionate doar de către o echipă puternică şi capabilă să înţeleagă doleanţele bălţenilor.
Iată de ce, la şedinţa Biroului Permanent Naţional PAS din 20 septembrie 2021 din partea formaţiunii a fost înaintată candidatura deputatului Boris Marcoci. Domnul Marcoci şi-a legat viaţa de „capitala Nordului”, construind acolo familia şi vatra, îi ştie toate păsurile şi necazurile şi este cunoscut şi apreciat de bălţeni.
Împreună cu echipa PAS, vom face o campanie în care să-i convingem pe locuitorii municipiului că merită să trăiască într-un oraş curat, comod şi primitor”, anunță formațiunea.

Pe 21 noiembrie vor avea loc alegeri la Bălți.

Renato Usatîi, așa cum a promis după eșecul de la alegerile parlamentare, și-a dat demisia. Decizia a fost anunțată în fața bălțenilor, chemați în fața Primăriei.

Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinul parlamentar din 11 iulie. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul cetățenilor a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.

Mai mulți locuitori din Bălți au ieșit la un meeting în susținerea primarului Renato Usatîi. Oamenii au declarat că nu vor ca orașul să ajungă în mâinile altor politicieni, că nu-și pot reveni după alegeri și se întreabă „ce rău a făcut Usatîi?”. Unele surse spuneau că meetingul este organizat de Usatîi, iar unii oameni ar fi plătiți. Una dintre participante a negat aceste informații. „Noi nu am primit bani și nici hrișcă”.

Blocul socialiștilor și comuniștilor a câștigat în orașul condus de primarul de Renato Usatîi. Astfel, 17692 de bălțeni au votat pentru BECS. Partidul Acțiune și Solidaritate a fost votat de 12040 de alegători, iar Blocul electoral „Renato Usatîi” a primit 9994 de voturi.

Usatîi a fost primar la Bălți timp de două mandate. Prima dată a fost ales în 2015, iar al doilea mandat l-a câștigat în 2019.


Pub