Președintele SUA, despre Moldova, în discursul său de la ONU: Lumea democratică trăiește în mândrii moldoveni, care au obținut o victorie pentru forțele democratice

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a referit în discursul său susţinut la dezbaterile celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU, și la Republica Moldova. Acesta a menționat că, „..lumea democratică este peste tot”, iar ea „trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare pentru forțele democrației”.

Foto: digi24.ro

„Adevărul este că lumea democratică este oriunde. Trăiește în activiști anticorupți, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, luptători pentru pace. Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare pentru forţele democraţiei, oferind un mandat puternic de a lupta împotriva corupției politice și pentru a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden la dezbaterile generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de Covid-19. Potrivit CNN, Joe Biden le-a propus liderilor globali o cooperare globală în ceea ce privește pandemia și problemele de mediu, subliniind că „succesul tuturor este legat și rezolvarea acestor probleme”.





Pub