Nagacevschi „se teme” că până la sfârșit de an se va schimba nu Procurorul General, ci Guvernul: „Credeam că au o strategie, dar e o prostie consolidată”

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevshi, numit recent în funcția de consilier al vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea, „se teme” că până la sfârșit de an se va schimba nu Procurorul General, ci Executivul. „Eu mă tem să nu avem Guvern nou până la sfârșitul anului ținând cont de modul în care abordează lucrurile actuala guvernare și actualul Guvern”, a declarat Nagacevschi în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Mi-ați pus întrebarea dacă o să avem Procuror General nou la sfârșit de an, eu mă tem să nu avem Guvern nou până la sfârșitul anului ținând cont de modul în care abordează lucrurile actuala guvernare și actualul Guvern. Sincer eu credeam că ei au o strategie, că toate lucruile sunt foarte bine gândite, însă tot mai mult mă conving că e vorba de o prostie consolidată și care eșuează pe toate domeniile. Au discredidat toți politicienii. Lucruile frumoase se fac în liniște.

Eu vă amintesc despre concursul cu funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Câte intrigi au fost la nivel național. Actualmente lista cu candidați urmează să fie examinată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. A trecut filtrul Consiliului Europei. El deja se află la nivel politic și urmează să fie dat votul pentru candidați, deci cine a manipulat în acel moment, Președinția împreună cu cei care criticau acest concurs sau Consiliul Europei care a examinat transparența acestui concurs? Politicienii încearcă să manipuleze utilizând resursul informațional pentru a crea percepții publice”, a spus Nagacevshi.

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost numit în funcția de consilier al vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea.

Acesta a menționat că nu va sta în funcție „de dragul salariului, ci doar în măsura în care sfaturile sale vor fi utile și eficiente pentru revenirea la normalitate.


Pub