Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Președintele SUA, Joe Biden,…

VIDEO Președintele SUA, Joe Biden, de la tribuna ONU: „Lumea democratică trăiește în moldovenii ce sunt mândri de faptul că au obținut o victorie copleșitoare de către forțele democrației obținând un mandat de combatere a mitei”

Sursă foto: Getty Images

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre R. Moldova în cadrul celei de-a 76-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). În primul său discurs în calitate de președinte al SUA, Biden a declarat că „lumea democratică trăiește în moldovenii ce sunt mândri de faptul că au obținut o victorie copleșitoare de către forțele democrației obținând un mandat de combatere a mitei”.

„Adevărul este că lumea democratică este peste tot. Trăiește în activiști anticorupție, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști care protestează pentru pace (…). Trăiește în moldovenii ce sunt mândri de faptul că au obținut o victorie copleșitoare de către forțele democrației obținând un mandat de combatere a mitei și construirea unei economii mai incluzive”, a spus Joe Biden.

Marți, 21 septembrie, are loc prima sesiune a cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU.

Potrivit Președinției, în perioada 21-22 septembrie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială la New York, SUA. În cadrul vizitei, șefa statului va participa la Adunarea Generală a ONU.

Maia Sandu va susține un discurs în plenul Adunării Generale a ONU, miercuri, 22 septembrie (ora estimativă – 13.00/20.00 ora Chișinăului).

Totodată, la New York, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale.