15:36:36 28.03.2024
Stiri

FOTO // Încă o comună din raionul Orhei a fost complet ILUMINATĂ, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”: „Au trebuit să treacă 30 de ani de independență, ca noi să ne bucurăm de un astfel de eveniment”

Actualitate 21.09.2021 12:15 Vizualizări1243 Autor: Ziarul National
FOTO // Încă o comună din raionul Orhei a fost complet ILUMINATĂ, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”: „Au trebuit să treacă 30 de ani de independență, ca noi să ne bucurăm de un astfel de eveniment”


Încă o comună din raionul Orhei a fost complet iluminată, după zeci de ani de așteptare. Este vorba despre comuna Chiperceni, formată din satul-reședință cu același nume, precum și localitățile Andreevca și Voroteț, care au fost anterior iluminate, tot la inițiativa echipei lui Ilan Șor, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Potrivit sursei citate, locuitorii comunei se simt acum mai în siguranță și nu le mai este frică să umble noaptea pe străzi. „Suntem foarte bucuroși că atât primarul, cât și toți cei implicați s-au străduit ca întreaga comună să fie iluminată. Până recent, mergeam pe o stradă foarte periculoasă, acum suntem în siguranță. Mulțumim nespus”, a spus o localnică a comunei Chiperceni.

„Sunt conducător artistic la Casa de Cultură din localitate. Împreună cu câțiva vecini din mahala, am fost nevoiți să ne iluminăm singuri strada, ca să nu mai stăm în întuneric. Acum s-a rezolvat această problemă și tot satul va fi iluminat. Suntem foarte bucuroși!”, a menționat o altă locuitoare a comunei Chiperceni.

Primarul comunei Chiperceni, Vasile Stelea, consideră inaugurarea iluminatului stradal în comuna Chiperceni drept un eveniment istoric. „Este o zi istorică! Lumina a ajuns la fiecare casă din comuna Chiperceni. Îi mulțumim echipei Partidului „ȘOR”, care a răspuns pozitiv la solicitările noastre, mulțumim reprezentanților Consiliului Raional Orhei, care este receptiv la durerile noastre. Sperăm foarte mult că va fi soluționată și problema privind sistemul public de alimentare cu apă, care nu-și mai găsește rezolvare din 2014”, a afirmat primarul Vasile Stelea.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că proiectul iluminatului stradal, implementat la Chiperceni, a costat bugetul raional aproximativ 1,5 milioane de lei. „Iluminatul public nu este un lux, ci o necesitate. Inaugurarea iluminatului public a fost un eveniment așteptat demult. Au trebuit să treacă 30 de ani de independență, ca noi să ne bucurăm de un astfel de eveniment. Comuna Chiperceni este una dintre cele mai importante comune din raionul Orhei și ne bucurăm că am reușit să aducem lumina și pe străzile din această localitate”, a afirmat Dinu Țurcanu.

La evenimentul de inaugurare a iluminatului stradal a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a promis că proiectele bune nu se opresc aici. „Vom merge înainte, până când vom finaliza planul nostru și toate angajamentele făcute public. Proiectul iluminatului public este primul proiect mare implementat în localitatea dvs. Este un proiect-cheie pentru toate localitățile rurale. Mă bucur că veți fi în siguranță, când veți merge noaptea pe străzi. Acest proiect reprezintă începutul. Cu siguranță, acesta va permite dezvoltarea localității dvs.”, a menționat deputatul Marina Tauber.

Și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, inițiatorul proiectului privind iluminatul public în localitățile din raionul Orhei, a menționat că împărtășește cu localnicii bucuria că și pe străzile comunei Chiperceni a apărut lumină și dă asigurări și proiectele benefice pentru oameni vor continua.

„Până în prezent, am reușit împreună să amenajăm un teren de joacă pentru copiii din localitatea dumneavoastră. Vârstnicilor și deținătorilor cardurilor sociale le-am oferit posibilitatea de a avea acces la alimente la preț redus și aproape de casă, prin intermediul magazinelor sociale, un alt proiect de care, de asemenea, ne mândrim. Toate aceste realizări reprezintă o recunoștință a faptului că înțelegeți că succesele noastre sunt obținute prin muncă, nu prin vorbe goale și că sunteți alături de noi. Lucrurile bune nu se opresc aici. Așa cum am promis, vom continua să dezvoltăm localitățile în care ne bucurăm de încredere și sprijin”, a declarat Ilan Șor.

În 2020, Partidul „ȘOR” s-a angajat să realizeze peste o sută de proiecte de iluminat stradal în satele din țară. Multe dintre localitățile din raionul Orhei au fost deja iluminate. În paralel, formațiunea a derulat și alte câteva proiecte de infrastructură în peste o sută de sate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md