21:55:20 24.04.2024
Stiri

Antrenorul care a lucrat cu Emma Răducanu în România, dezvăluiri despre campioana de la US Open: „Tatăl ei chiar mi-a cerut asta!”

Actualitate 21.09.2021 14:14 Vizualizări3780 Autor: Ziarul National
Antrenorul care a lucrat cu Emma Răducanu în România, dezvăluiri despre campioana de la US Open: „Tatăl ei chiar mi-a cerut asta!”


Emma Răducanu (18 ani, locul 23 WTA), jucătoarea britanică, cu tată român și mamă chinezoaică, a fost pregătită, pentru o scurtă perioadă de timp, de către antrenorul român Alexandru Berbec.

În urmă cu trei ani, Emma Răducanu a sosit în vacanță în România și, pentru a nu-și pierde condiția fizică, s-a pregătit timp de trei săptămâni alături de un antrenor român, Alexandru Berbec.

Acesta a dezvăluit cum a lucrat cu noua vedetă a tenisului mondial și ce i-a cerut în mod special tatăl sportivei.

Antrenorul are doar cuvinte de laudă la adresa tinerei sportive. Acesta a descris-o pe Emma Răducanu și a dezvăluit de i-a cerut tatăl ei, atunci când au sosit în vacanță în România.

„A fost o plăcere să mă trezesc cu familia Răducanu, tatăl şi fata, venind aici la federaţie şi căutând să facă un program de pregătire de 3 săptămâni. Veniseră în vacanţă la bunici. Ea fiind un no name la vârsta aceea, la 15 ani, comparativ cu un câştigător US Open, să văd un copil foarte talentat, foarte modest, care îşi vedea de treaba ei. Era tot timpul interesată să absoarbă informaţii, cum să joace mai bine, cum să îşi perfecţioneze jocul. A fost un exemplu şi pentru fetele care erau la noi, pentru că la 15 ani să te comporţi că un jucător profesionist.

Tatăl ei chiar mi-a spus să exersăm şi limba română, ei vorbind mai puţin în casă.

De felicitat (n.r. după ce a câştigat US Open) nu am apucat, pentru că numărul tatălui ei nu l-am mai găsit în telefon. Asta e unul dintre ofurile mele. Al doilea of ar fi că nu am apucat atunci să fac o poză, deşi eu tatălui i-am spus: Copilul e atât de serios şi implicat şi devotat, că e imposibil să nu ajungă în top 100”, a spus Alexandru Berbec, potrivit Antena Sport, scrie prosport.ro.

Emma Răducanu a învins-o pe canadianca Leylah Annie Fernandez (19 ani, locul 28 WTA), în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-3, în finala turneului US Open și a scris istorie la doar 18 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md