11:45:34 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Deputatul Alaiba, CONTRAZIS că cetățenii R. Moldova ar fi dependenți de loterii și pariuri: „De la începutul anului, unui moldovean adult i-au revenit 1-2 bilete de loterie pe lună. Despre ce fel de dependență putem vorbi?”

Actualitate 21.09.2021 16:28 Vizualizări2116 Autor: Ziarul National
VIDEO // Deputatul Alaiba, CONTRAZIS că cetățenii R. Moldova ar fi dependenți de loterii și pariuri: „De la începutul anului, unui moldovean adult i-au revenit 1-2 bilete de loterie pe lună. Despre ce fel de dependență putem vorbi?”


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, ar exagera atunci când afirmă că dependența moldovenilor de jocurile de noroc ar fi foarte mare, iar din acest motiv trebuie interzisă publicitatea la loterii și pariuri sportive.

Alaiba a declarat astăzi că în primele șase luni ale anului curent ar fi fost vândute 12 milioane de bilete de loterie, iar acest lucru ar confirma riscurile pericolului dependenței de jocurile de noroc.

Citește și: VIDEO // Consultări PUBLICE privind interzicerea publicității pentru loterii și pariuri sportive. „Proiectul propus de deputatul Alaiba pune în pericol supravieţuirea presei din R. Moldova, dar şi independenţa financiară şi editorială”

De cealaltă parte, partenerul privat al Loteriei Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, NGM Company, afirmă că autorul proiectului de lege ar fi fost dezinformat.

„Nu cunoaștem de unde sunt datele cu care operează domnul Alaiba. În perioada ianuarie-iunie 2021, au fost vândute în jur de 9,3 milioane de bilete, iar dacă e să luăm și perioada de până la sfârșitul lunii august, avem puțin peste 11 milioane de bilete”, a explicat directorul NGM Company, Plamen Milanov.

Potrivit sursei citate, chiar și dacă ar fi adevărată cifra prezentată de Dumitru Alaiba, asta demonstrează că nu poate fi vorba despre niciun fel de dependență a moldovenilor față de loterii și pariuri sportive.

„Domnul Alaiba afirmă că cetățenii cumpără masiv bilete de loterie și că numărul celor care joacă este tot mai mare din cauza publicității. Populația R. Moldova este de aproximativ 2,7 milioane de persoane, dintre care 560 de mii sunt copii. Rezultă că la cifrele anunțate de domnul Alaiba, un adult a cumpărat, în medie, șase bilete pe parcursul a opt luni sau între 1 și 2 bilete pe lună. Prețul biletelor este de 20, 30 și 50 de lei, în medie – aproximativ 30 de lei. Acest lucru ar însemna că un moldovean a cheltuit între 30 și 60 de lei pe lună pentru joc de loterie. În realitate, proporțiile sunt și mai mici. Despre ce fel de dependență putem vorbi aici și sărăcirea oamenilor?”, se întreabă directorul NGM Company.

Autorul proiectului de lege de interzicere a publicității loteriilor și pariurilor sportive a adăugat că dependența de jocuri de noroc în R. Moldova este foarte mare, dar nici în nota informativă la document, nici la audierile publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe nu au fost prezentate studii sau statistici care ar confirma acest lucru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md