19:59:42 23.04.2024
Stiri

O delegație a CEC din R. Moldova pleacă la București pentru a participa la conferința anuală a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni

Actualitate 21.09.2021 16:59 Vizualizări1230 Autor: Ziarul National
O delegație a CEC din R. Moldova pleacă la București pentru a participa la conferința anuală a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni


O delegație a Comisiei Electorale Centrale (CEC) de la Chișinău, condusă de președinta Angelica Caraman, va participa săptămâna viitoare, în perioada 28 - 30 septembrie, la cea de-a 30-e ediție a conferinței anuale a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO).

Evenimentul cu genericul „Tineri, Alegeri, Identitate Europeanӑ - viitorul comun al democrației ȋn Europa” va avea loc la București, întrucât președinția Asociației este deținută, în acest an, de Autoritatea Electorală Permanentă a României.

PreședinteCEC, Angelica Caraman, a participat astăzi la reuniunea Comitetului Executiv al ACEEEO, prezidată de Autoritatea Electorală Permanentă a României.

Participanții la eveniment, desfășurat în regim de videoconferință, au discutat subiecte de interes comun pentru membrii organizației, printre care programul Adunӑrii Generale a ACEEEO și organizarea conferinței anuale a Asociației.

Secretarul General al ACEEEO, Zsolt Szolnoki, a adresat felicitări doamnei Angelica Caraman și întregii componențe a Comisiei pentru investirea în funcție. Președinta CEC a menționat că, în calitatea sa de conducător al autorității electorale, apreciază înalt cooperarea fructuoasă cu instituțiile omoloage, membre ale Asociației și va asigura o continuare a dezvoltării relațiilor reciproc avantajoase în beneficiul promovării democrației participative.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa Comitetului Executiv al acestei instituții. În perioada anilor 2014 - 2015, CEC a deținut președinția ACEEEO.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md